Kan bağışı normale döndü

Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için 14 Haziran'da kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Kızılay Malatya Şube Başkanı Dr. Harun Kurt, kan bağış rakamlarının pandemi öncesindeki gibi normale döndüğünü söyledi.

Kan bağışı normale döndü

Dünya Kan Bağışı Günü, küresel çapta güvenli kan ve kan ürünlerine ihtiyaca karşı farkındalığı artırmak, ücretsiz kan bağışının ülkelerin sağlık sistemlerine katkısını vurgulamak ve gönüllü kan bağışını teşvik etmek amacıyla 14 Haziran'da kutlanıyor. Kızılay Malatya Şube Başkanı Dr. Harun Kurt, yaptığı açıklamada, Hiç tanımadıkları insanların hayatlarını kurtarmak için tamamen gönüllü olarak kan bağışlayan tüm bağışçılara teşekkür etti.

Düşük kan stok seviyesi normale döndü

Covid-19 pandemisi tüm dünyada kan bağış süreçlerini olumsuz etkilediğini anımsatan Kurt, “Hayatın normale dönmesi ile birlikte gönüllü kan bağışında da pandemi öncesine dönüldü. Ramazan ayında yaşadığımız düşük kan stok seviyesi; bağışçılarımızın hassasiyetleri sayesinde normale dönmüş oldu.  Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürlüğümüz Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Tunceli illerinin kan ihtiyacını karşılıyor. Dört ilimizin yıllık bağış sayısı 89 bin ünite civarındadır. İlimizde yıllık 41 bin ünite kan bağışı alıyoruz. Alınan kanları ilimizdeki 16 hastaneye ulaştırıyoruz. Hiç bir hastamızın mağdur olmaması için Fuzuli Caddesi, Soykan Meydanı, İl Sağlık Müdürlüğü altı ve Eski belediye meydanında sürekli ekiplerimizle; ayrıca kurum kuruluş ve ilçelerimizin tamamında mobil ekiplerimizle kan bağışı alıyoruz. Bağışçılarımızın fedakarlıkları ile hiç bir hastanemizde olumsuz durum yaşanmaması, kan ihtiyacı giderilmeyen hiç bir hastamızın olmaması için bu büyük görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bağışçılarımızın gösterdikleri duyarlılık ve fedakarlıklar için teşekkür ediyor; sağlıklı tüm vatandaşlarımızı Kan ve kök hücre bağışında bulunarak insanların hayatlarını kurtarmak için bağış noktalarımıza bekliyorum” ifadesini kullandı.