Kaldırım yapılsın

Melekbaba ve Taştepe mahalleri arasında bulunan İhlas Caddesinin Malatya Büyükşehir Belediyesinin ortak bir projesi olduğu belirten Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, caddeye kaldırım, perde duvar ve asfalt yapılması için büyükşehir belediyesine talepte bulundu.

Kaldırım yapılsın

Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada mahallelerinde bulunan birçok caddenin asfaltının yenilenerek, kaldırım yapıldığını söyledi. Kaldırım çalışması yapılmayan bir caddenin kaldığını kaydeden Demir, bu caddenin kısa zamanda yapılmasını istedi. Demir, “Mahallemizde bulunan 6 caddenin 5 tanesi yapıldı. Kaldırımlar, perde, duvarları ve asfaltları yenilendi. Gençlik merkezimiz, semt konağımız, sağlık ocağımız, muhtar evi ile çocuk parkı yapıldı ama yeterli değil. Melekbaba mahallesi 120 sokak ve 6 caddeden oluşuyor. Doğalgaz geçen yerlere asfaltlar serildi. Ben bu vesileyle de Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Caddedeki asfalt deforme olmaya başladı

Melekbaba ve Taştepe mahalleri arasında bulunan İhlas Caddesinin Büyükşehir belediyesinin ortak bir projesi olduğu ifade eden Demir, “Caddenin sağ tarafı Battalgazi, sol taraf Yeşilyurt ama ilçe belediyeleri içerisine girmiyor. Bu caddede yaklaşık 8 evden imza aldık. İmar sınırında bu köprü duvarlar ve tahtalar yıkılıp yerine, perde duvar çekilmesini istiyoruz. Yer üstünde bulunan elektrik tellerini 2020 programına aldırdık. TEDAŞ müdürü mahallemizde geldi gezdi. Bu teller 2020 yılında yer altına alınmaya başlayacak. Bu yol, semt konağı, cami ve okul yolu olduğu için çok işlek bir yol. Hanımınçiftliği, Battalgazi'yi şehir merkezine bağlayan bir cadde. Bu caddedeki asfalt deforme olmaya başladı. Kaldırımını da yaparsak, insanlar yolun ortasında yürümek zorunda kalmayacak. Kaldırım olsa çocuklarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz, kaldırımda yürüyerek, semt konağına, camiye, okulla, pazara gider. Talebimiz tellerin yer altına alınması, perde duvarların, kaldırımların yapılması ve asfaltların yenilenmesi. Kaldırım hemen ilerisine kadar gelmiş, vatandaş, 'Buraya kadar yapıldı bizim caddemiz neden yapılmadı' diyerek gönül koyuyor, hesap soruyor. Onun için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'dan bu caddenin de yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.