İthalatçı firmalar denetlensin

Malatya Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, yakacak fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşların kendilerini CİMER' e dahi şikayet ettiğini belirtip, 'Bu fiyat artışının sorumlusu biz değiliz. İthalatçı firmaların denetlenmesi gerekiyor' dedi. 

İthalatçı firmalar denetlensin

Yaklaşan kış mevsimi ile odun ve kömür gibi yakacakların satışlarına başlanıldı. Doğal gazın olmadığı evlerde ve kırsal mahallelerde vatandaşlar kışın ısınmak için yakacak telaşına düştü. 
Hava sıcaklarının düşmesi ve kış mevsiminin de yaklaşmasıyla birlikte vatandaşları kış telaşı sardı. Yakacak satıcıları yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Bu yıl kömür fiyatları 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında değişiyor. 

“Bizleri CİMER’ e daha şikayet etmişler”

Malatya Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, kömür fiyatlarını değerlendirdi. Özbek, fiyatların geçen yıla oranla yüzde 80 arttığını belirterek, bu fiyat artışının sorumlusunun kendileri değil ithalatçı firma olduğunu vurguladı. Özbek,” Geçtiğimiz yıl tonu bin 500 TL’den satılan kömür bu yıl yüzde 80 oranında artarak 2 bin 500 lirayı buldu. Fiyat artışı bizi de rahatsız ediyor.  Kömür fiyatlarının artışından dolayı bizleri CİMER’ e daha şikayet etmişler. Bu fiyat artışının sorumlusu biz değiliz.  İthalatçı firmaların denetlenmesi gerekiyor” diye konuştu.