İstihdam seferberliği

Malatya Ticaret Sanayi Odası (MTSO) tarafından istihdam seferberliği tanıtım toplantısı düzenlendi. Vali Aydın Baruş, ülkemize diz çöktürmek isteyen bir takım güçlerin olduğunu belirterek, 'Ekonomimizi zor duruma düşürerek, insanlarımızın işsiz kalması, ülke genelinde huzursuzluğun, mutsuzluğun artması için çaba sarf ediyorlar' dedi.

İstihdam seferberliği

MTSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Aydın Baruş, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Vahap Toman, SGK İl Müdürü Ayten Kara, MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıoğlu, MTB Başkanı Ramazan Özcan, Malatya SMMM Odası Başkanı Nuh Boyraz ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız

Toplantının açılışında konuşan Vali Aydın Baruş, “Yeni Zelanda’da Müslüman kardeşlerimize çok elim aynı zamanda vahşi bir saldırı düzenlendi. Onlarca Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Yine ilimize münhasır üzücü bir haber aldık. Suriye'nin Azez ilçesinde terörle mücadele yapan birliklerimiz arasında yer alan Malatyalı kardeşimiz Deniz Piyade er Ramazan Önal bir patlama sonucu şehit oldu. Kendisine Allah'tan gani gani rahmet diliyorum kederli ailesine, yakınlarına yürekten başsağlığı temenni ediyorum. Türkiye sadece güvenlik alanında bir takım uluslararası güçlerin saldırısı arasında değil. Aynı zamanda ekonomik saldırısı altında da. Ülkemizde diz çöktürmek isteyen bir takım güçler ülkemizde ekonomik alanda da sıkıştırmaya çalışıyor. Ekonomimizi zor duruma düşürerek insanlarımızın işsiz kalması, ülke genelinde huzursuzluğun mutsuzluğun artması için çaba sarf ediyorlar. Bunun üstesinden gelmenin yolu hepimizin elini taşın altına koymasıdır. Devletin kamu görevlileri olarak vazifemizi en iyi şekilde fedakarca yapmak zorundayız. Diğer taraftan da özel sektör olarak bize yapılan bu saldırıları bertaraf etmek için mümkün olduğunca fazla kardeşimizi insanımızı müesseselerimize almak, iş sahibi yapmak çok kutsal bir iş olacaktır” diye konuştu.

2019 istihdam seferberliğinde yeni bir atılım yılı

Milli istihdam seferberliği çerçevesinde iş dünyasının elini taşın altına koyduğunu söyleyen Baruş, “Bu ülkeyi sevmek sahip olduğu serveti, sahip olduğu parayı bir kenara koyup onun üzerinden rant elde etmek değildir. Bu ülkeyi seviyorsanız bu ülke için çalışıyorsanız ve bu ülkeyi yüceltmek istiyorsanız kazancınızı Bu ülkenin diğer insanları ile paylaşmak ve ekmek vermek durumundasınız. Bizim iş Dünyamız her zaman fedakar olmuş ve bunu her zaman da ispatlamıştır. Ülkemizin ekonomik olarak, sıkıntı geçirdiği günlerde kendisinden de fedakarlık yaparak bir birçok vatandaşımız da iş güç sahibi yapma erdemini göstermiştir. 2019 yılı daha malumunuz olduğu üzere istihdam seferberliğinde yeni bir atılım yılı olarak Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edildi. Bu çerçevede ticaret ve sanayi odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz, iş insanlarımızın oluşturduğu örgütler ve bütün iş dünyası, esnafımız elini taşın altına koyup yeni bir heyecanla bu seferberliğe katkıda bulunuyorlar. Bizler Malatya olarak istihdam seferberliğine nasıl katkı yapabiliriz, nasıl daha çok vatandaşımızın yüzünü güldürebiliriz, bu ülkenin güçlenmesine kalkınmasına nasıl katkı sağlayabiliriz bunun endişesi içerisinde olmamız lazım diye düşünüyorum.  Sizlere yardımcı olarak kamu kurumları olarak da arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışmaya hazırlar. Yeter ki bizler her zaman kamu ve özel sektör olarak elbirliğiyle bu seferberliğe katkıda bulunalım ve ülkemizin güçlenmesini sağlayalım” dedi.

Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güvenin

TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise, "Burası Malatya Burada İş Var’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşviklerden yararlanın. Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticiler kadar muhasebecilere ve şirketlerin insan kaynaklan yöneticilerine de büyük görevler düşüyor, İstihdam teşviklerinin anlaşılması ve uygulanması konusunda onlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz. Bakınız 2017'deki istihdam seferberliğinde kamu ve özel sektör olarak el ele verdik ve milyon ilave istihdam sağladık, Kamu ve özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şey yoktur. Sizlerin vasıtasıyla ülke çapında her işverene sesleniyoruz; Türkiye'nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdam seferberliği 2019'a katılın. Bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. En az bir İşsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonominin büyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye'nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye'ye yatırım yapanlar, Türkiye'de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugün Türkiye'ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak” ifadesinde bulundu.

İstihdamı her kesime yaymalıyız

İş Kur İl Müdürü Vahap Toman da, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla hayata geçirilen yeni istihdam teşviklerimizi aktarmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere 2017 ve 2018 yıllarında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işsizliğin önlenmesi ve işverenlerimizin istihdama en yüksek katkıyı vermeleri noktasında ciddi teşvikler sağlanmıştır. 2019 yılında da örneğine daha öncesinde rastlanılmayan çok önemli bir teşvik daha hayata geçirilmiştir. Daha öncesinde uygulanan ilave istihdamdaki prim ve sigorta teşvikine ücrette eklenmiş bulunmaktadır. Bu teşviklerin yerinde ve zamanında kullanılması ve istihdamı her kesime ve her alana yaymamız çok önem arz etmektedir. Ülkemizin geleceği ve işsizlikle mücadele bir milli seferberlik ruhu ve anlayışıyla işsiz vatandaşlarımızın devletten beklediği beklentiyi karşılamak, işsizlerin dünyasına dokunabilmek, adına verilen bu teşvikleri doğru ve zamanında kullanılması çok önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.