Saray Mahallesi, Fuzuli ve Kışla Caddesinin proje detayları belli oldu! İşte detay görselleri!

6 Şubat 2023 tarihli depremlerde ağır hasar alan Malatya'da birçok yapı yıkıldı ve ağır hasar aldı. Deprem sonrası kentte imar ve inşa çalışmaları sürüyor. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, kentte yapımına başlanılan Saray Mahallesi, Fuzuli ve Kışla Caddesinin proje alanlarının detaylarını paylaştı. 

Saray Mahallesi, Fuzuli ve Kışla Caddesinin proje detayları belli oldu! İşte detay görselleri!

6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen Malatya’da kenti yeniden ayağa kaldırma çalışmaları sürüyor. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, çarşı merkezinin ardından ihalesi yapılan alanların inşaat firması tarafından en kısa zamanda hak sahiplerine verileceğini ve modern bir kent inşa edileceğini söyledi.

İşte Saray Mahallesi, Fuzuli ve Kışla Caddesinin proje alanlarının detay görselleri….

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Milletvekili Abdurrahman Babacan, Saray Mahallesi, Fuzuli ve Kışla Caddelerinde, 4 milyar 111 milyon TL değerinde olan projede, 594 konut, 493 dükkan, 265 ofis, 24 blok toplam 1352 bağımsız birimin yüklenici firma tarafından 400 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi. Babacan, “Çarşı merkezin ardından Malatya'nın merkez bölgesinin diğer yarısında da inşaatlar başlıyor... İhale yapıldı. Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarından Kuzu İnşaat A.Ş. tarafından yapılacak. Detayları aşağıda. En kısa zamanda, firmaya yer teslimi yapıldığı anda süreç başlayacak. Ve yer tesliminden itibaren 400 günlük bir süre içerisinde inşaatlar tamamlanmış olacak. Malatya, merkez çarşı ve konut bölgeleriyle gerçekten yepyeni, güvenli ve modern bir şehir olacak inşallah. 
Saray Mahallesi-Fuzuli-Kışla Caddesi Proje Alanı
Yüklenici Firma: Kuzu İnşaat A.Ş.
Sözleşme tarihi: 4.03.2024
İhale değeri: 4.111.000.000.00 TL
Toplam tahmini süre: 400 gün
594 konut 
493 dükkân
265 ofis 
24 blok  Toplam bağımsız birim: 1352." ifadelerine yer verdi.