İnsanlık suçu işleniyor

Doğu Türkistan'da yaşanan Çin'in baskısı ve zulmünü duyurmak için Doğu Türkistanlı gençler, Malatya Alperenler Ocağını ziyaret etti. Alperen Ocağı İl Başkanı Yalçın Arıcak, bugün buraya bir insanlık suçunu dile getirmek için toplandıklarını söyledi.

İnsanlık suçu işleniyor

Alperen Ocağı İl Başkanlığında Doğu Türkistan’dan gelen, Erşidin Erkin, Zülfikar Ali, Alim Can,  birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Arıcak, “Bugün buraya bir insanlık suçunu dile getirmek için toplanmış bulunuyoruz. İnsanlığın git gide azaldığı asrımızda, Türk milletinin de nüfusu git gide gerilemektedir. Tarih boyunca olduğu gibi milletimize karşı yapılan soykırımlar bununla devam etmektedir. Son 2 yüzyılda katledilen 170 milyon insanın 60 milyondan fazlasının Türk olması ve kalan 110 milyon insanın da neredeyse tamamının da Müslüman olması, dünyada İslam'a ve Türklüğe olan düşmanlığın apaçık bir delilidir. Bugün modern dünyanın gözü önünde Türk'ün ata toprağı olan Doğu Türkistan da yine Türklüğe karşı bir kıyım yapılmaktadır. 20. Ve 21. Yüzyılda 40 milyon Türk'ü katleden komünizm, Doğu Türkistan da ki katliamlarına her geçen gün yenisini eklemektedir. Ne yazık ki bu vahşet bütün dünyanın gözü önünde tüm şiddetiyle devam etmektedir” dedi

Doğu Türkistan’da soykırım yapılıyor

Türk dünyasının ve Müslümanların bu zulme sessiz kalmamalarını gerektiğini belirten Arıcak, “Dünyanın neresinde, hangi dinden ve hangi milletten olursa olsun mazlum mazlumdur. Bir mazlumun bir damla gözyaşını ve bir damla kanını bile kendine dert edinemeyen devlet adamlarının ve başkanlarının insani ve duygu yüklü söylemleri niyeti yansıtmamaktadır. Biz düşmanı düşmanlık ettiği için ayıplayacak ve kınayacak değiliz. Zira kimsede bizi, düşmana düşmanlık ettiğimiz için ayıplayamaz ve kınayamaz. Çünkü biz biliyor ve inanıyoruz ki mazlumun öç aldığı gün zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır. Lakin bizi üzen en önemli sıkıntının dünya Müslümanlarının soydaşlarımıza karşı yapılan bu katliamlara duyarsız kalmasıdır. Bugün, Doğu Türkistan da dünyanın gözü önünde soydaşlarımıza karşı bir soykırım yapılırken, bugün bu memlekette siyasetin kahpe pazarında nutuk atanları da, köşe kapmaca oynayanları da unutmayacağız. Eğer milli eğitim bakanlığımız müfredatında Türkiye de eğitim verdiği kurumlarda müfredata Türki coğrafyalarla ilgili konular koymuyorsa bugün lise mezunlarımıza üniversite mezunlarımıza sorduğumuzda Azerbaycan nerededir dediğimizde haritada gösteremiyorlar. Kerkük 'ün yerini bilmeyenler var. Halep'ten bihaber olanlar var. Türkmen dağından bir haber olanlar var. Böyle bir nesil yetiştirirsek yarın bu nesle Türk olduğunu hatırlatmak zorunda kalırız” ifadelerinde bulundu.