İmara neşter

Yeşilyurt Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumu Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Cemal Gürsel ve Yavuz Selim Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 7. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Kabul edilen kararla birlikte Cemal Gürsel'de yıllardır çözülmeyen imar sorunu için ilk adım atıldı.

İmara neşter

Yeşilyurt Belediye Meclisi Ağustos Ayı I. Oturum Toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce Hicri Yıl ve Muharrem Ayının hayırlar getirmesini temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Sevgili peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak hicri yılbaşı olarak kabul edilen ve Allah’ın ayı olarak nitelendirilen Muharrem Ayı, paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın hatırlandığı değerli zaman dilimlerimizden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Muharrem Ayı’nın birlik ve beraberlik duygularının gelişmesine vesile olmasını, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Hicri 1444 yılının Aziz Milletimize, Malatya’mıza, Yeşilyurt’umuza, İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Çözülmeyen imar sorunu için ilk adım 

Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler, görüşülüp karara bağlanırken, bazı maddeler ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi. Toplantıda, Cemal Gürsel ve Yavuz Selim Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 7. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Kabul edilen kararla birlikte Cemal Gürsel’de yıllardır çözülmeyen imar sorunu için ilk adım atılmış oldu. 

Bölgeye değer katacak

Gündem maddesinin görülüp karara bağlanmasının ardından gündem maddesiyle ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Aslında yıllardır uğraştığımız üzerinde çokça emek verdiğimiz imar planı, site türü yapılaşma ile ilgili diğer bölgelerdeki örnek uygulamaların burada da olması noktasında bir plan hazırlandı. Mahalleliyle görüştük, herhangi bir sorunumuzu yok. Bu bölgede, okul, sosyal tesis, ihtiyacımız var. İnşallah plan sürecinin tamamlanmasıyla birlikte o mahallemiz hem daha hızlı gelişir hem daha düzenli bir şekilde büyür. Daha düzenli ve güzel bir plana kavuşmuş olur. Yol aksı ve oradaki geçiş güzergâhlarının düzenlenmesi oraya ayrı bir değer ve önem katacağına inanıyorum. Daha bitmedi askı süreci var” diye konuştu.