İhsan Koca'nın haberi yok

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Malatya ziyareti öncesi AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca'nın, 'Cumhurbaşkanı geliyor Malatya'da talep yok, teşekkür var' sözleriyle ilgili, uçaktan iner inmez Cumhurbaşkanına taleplerin, esnaf odaları, çiftçiler tarafından iletildiğini belirterek, 'İl Başkanının, yaşananlardan, Malatya'nın sorunlarından, vatandaşın dertlerinden habersiz olduğunu biliyorduk. Şimdi Malatya'nın sorunlarından haberleri olmadığını net şekilde tescillediler' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İhsan Koca'nın haberi yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişini değerlendirdi. Kiraz, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca'nın 'Cumhurbaşkanı geliyor Malatya’da talep yok, teşekkür var'  sözleriyle ilgili olarak, uçaktan iner inmez Cumhurbaşkanına talepleri başladığını, teşekkür edenlerin sadece AK Parti’de kendi koltuklarını sağlamlaştırmaya çalışan belediye başkanları, milletvekilleri, il başkanlarının olduğunu iddia etti. 

İktidara yasak değil

Kiraz, pandemi koşullarında yapılan kongreyi eleştirerek, "Özellikle İçişleri Bakanlığının bir genelgesi vardı, 400 kişilik bir baronun bile kendi kongresini yapmasına izin verilmedi. 1 Aralık'a kadar herhangi bir STK'nın kongre yapması, toplanması yasaklanmıştı. Ama AK Parti bu süre içerisinde bütün ilçelerde araçlarından bangır bangır vatandaşları davet ederek bir il kongresi gerçekleştirdi. Zaten tek adaylı bir ilk kongresiydi" diye konuştu. 

Sorunları biz zaten gündeme taşımıştık

Malatya'daki sorunların çözümü noktasında CHP'nin söylemlerinin etkili olduğunu öne süren Kiraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde şunu gördük. CHP olmasa halkın hiçbir sorunu çözülmeyecekmiş. Cumhurbaşkanına ifade edilen ve kendisinin de ifade ettiği bütün sorunları biz zaten gündeme taşımıştık. Biz açıklama yapmasaydık, üzerine gitmeseydik TMO alım yapmayacaktı. Kayısı depoda bekliyor dedik, hemen bir gün sonra AK Partili vekil çıktı, "TMO'ile imzayı atıyoruz, alımları yapıyoruz" dedi.  Diğer bir şey, Özal köyünde bir tapu sorunu vardı. AKP kaç yıldır iktidar da 18 yıldır, ama Özal Köydeki tapu sorunu 18 yıldır devam ediyordu. Cumhurbaşkanın gelmesine bir hafta kala belediyenin önünde Özal köylüler eylem yaptı, o eylemi onlar adına basına kamuoyuna biz taşıdık, aynı gün sorunu çözmek zorunda kaldılar. Monilya hastalığından dolayı Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 milyon para gelmişti. AKP tarafından müjdesi verilmiş olan para yoktu. Aylar sonra bizim çağrımız üzerine o 10 milyonu hatırladılar. Sonara onu dağıttılar. Biz yanlış dağıtıyorsunuz dedik. Çiftçilerin isyanı da aynı şekilde devam ediyor" şeklinde konuştu.

İl Başkanı taleplerden habersiz 

Kiraz, esnaf odaları ile birlikte rapor hazırladıklarını, esnaf odalarının, esnafın sıkıntıları dile getiren raporu Cumhurbaşkanına sunduğunu söyledi.  AK Parti İl Başkanı'nın, esnafın talebinin olmaması için, Cumhurbaşkanının gelişinden önce, 'Malatya'da Cumhurbaşkanımızdan herhangi bir talep yok, teşekkür var' ifadelerini kullandığını ileri süren Kiraz, "Bizlerde bekledik, Cumhurbaşkanı bir gelsin gerçekten talep yok mu, bizim gördüğümüz sorunlar Malatya'da yaşanmıyor mu? Görelim dedik. Bu konuda yine haklı çıktık. Bizim konuştuğumuz ve dile getirdiğimiz bütün sorunlar, talepler Cumhurbaşkanına iletildi. Esnaf oda başkanının özellikle sicil affı ve vergi indirimindeki taleplerini görebilirsiniz. Bu bir talep. Servisçiler Cumhurbaşkanın karşılarken, 'evimize ekmek götüremiyoruz' dediler bu bir talep. Her gittiği yerde bir talep var. İhsan Koca talep yok derken, biz AK Parti İl Başkanının taleplerden habersiz olduğunu, Malatya sorunlarından habersiz olduğunu zaten biliyorduk. Şuanda Malatya sorunlarında da haberinin olmadığı çok net şekilde tescilledi. 'Hiçbir talep gelmeyecek' dedi ama cumhurbaşkanı uçaktan iner inmez talepler yapılmaya başlandı.  Talep edenleri de teşekkür edenleri de gördük. Teşekkür edenler AKP'de kendi koltuklarını sağlamlaştırmaya çalışan yapılar. Belediye başkanı, milletvekili AKP il başkanıyla sayabileceğimiz bir yapı. AK Parti İl Başkanı çıksın sahaya bir görsün, esnafın, çiftçinin hangisinin talepleri yok bunları bir görsün" dedi. 

Evimize ekmek götüremiyoruz haklı bir talep

Hiçbir oda başkanını suçlamadıklarını ve oda başkanlarıyla tartışma içerisine girmediklerini söyleyen Kiraz, "Biz sadece Cumhurbaşkanına talepler iletildiğini, Malatya'nın sorunlarının olduğunu, esnafın önemli problemleri olduğunu ifade ediyoruz. Bakın şuanda kahvehaneler açık gözüküyor ama 9 aydır bir tek ciro yapmıyor. Dolayısıyla kahvecinin eve ekmek götürme şansı var mı? Cumhurbaşkanı 'bu abartılı' diyor da ama oyun yok, kimse gelmiyor. Bu kahve işletmecisi yada orada çalışan evine nasıl ekmek götürsün. 8 aydır okullar kapalı kantin işletmecileri evine nasıl ekmek götürsün. Servis şoförleri, düğün salonları işletmecileri orada çalışanlar, eğlence mekanı işletmeleri orada çalışanlar evlerine nasıl ekmek götürecek? Kredi vermişsiniz, kahveci o krediyi alıp evini geçindirmek için ekmek parası yapsa yarın nasıl ödeyecek. Krediyle işini nasıl geliştirecek, oyun yok. Bu parayı sonrasında geri ödeyecek. Tüm kesimler zaten aylardır bu seslerini yükseltiyorlar. Bu haklı bir talep dile getirildi" ifadelerini kullandı.