HSK Kararnamesi yayımlandı: Malatya'dan bir isim üst dereceye yükseldi
Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun 26 Eylül 2026 tarihli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla adli ve idari yargıda görev yapan toplam 86 hakim ve savcının birinci sınıfa yükseltilmesi uygun görülürken, listede Malatya'dan 1 isim yer aldı.
Haberin Özeti
- • HSK'nın 26 Eylül 2026 tarihli kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak 86 hakim ve savcının birinci sınıfa yükseltilmesi uygun görüldü.
- • Terfi edenler arasında 35 adli yargı hakimi, 23 Cumhuriyet savcısı ve 28 idari yargı hakimi bulunuyor.
- • Malatya'dan Ahmet Kılıçparlar, adli yargı hakimi olarak birinci sınıfa yükselen tek isim oldu.
Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığı tarafından hakim ve savcıların birinci sınıfa ayrılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda adli ve idari yargıda görev yapan toplam 86 hakim ve savcının isimleri yer aldı.
26 Eylül 2026 tarihli ve 33382 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan HSK kararında, 31 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hakimleri, Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isimleri yer aldı.
Karar kapsamında 35 adli yargı hakimi, 23 Cumhuriyet savcısı ve 28 idari yargı hakimi olmak üzere toplam 86 kişinin birinci sınıfa yükseltilmesi uygun görüldü.
Malatya’dan tek isim
HSK’nin yayımladığı listede Malatya’dan 1 hakim bulunuyor. Listenin adli yargı hakimleri bölümünde Ahmet Kılıçparlar’ın görev yeri “Malatya Hakimi (Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğünde Tetkik Hakimi olarak görevli)” şeklinde belirtildi.
Bakmadan Geçme