Hizmete hazır

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde hizmet verecek olan 300 yataklı yeni devlet hastanesinin yapımı tamamlanarak, geçici kabulü tamamlandı. Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, hastaneyi bu ay içerisinde hizmete alacaklarını belirterek, 'Şuan hastanenin açılması için engel bir durum yok. Hemen hemen bütün malzemelerimiz geldi. Haziran ayı içerisinde inşallah hasta almayı planlıyoruz' dedi.

Hizmete hazır

Malatya Battalgazi’de yapım çalışmaları tamamlanan 300 yatak kapasiteli ve tam teşekküllü Battalgazi Devlet Hastanesi önümüzdeki günlerde hasta kabulüne başlayacak. Toplam 60 bin kapalı inşaat alanına yapılan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi 2 bloktan oluşuyor. Nitelikli hasta odaları, son teknolojiye sahip tıbbi cihazları, konforlu, modern poliklinikleri, yüksek standartlardaki ameliyathaneleri ile ilçedeki sağlık sorunlarına çözüm olacak, Battalgazi Devlet Hastanesi hizmet kalitesinde çıtayı yukarı taşıyacak.

Tam teşekküllü yapıya sahip

Yapımı tamamlanan hastane, 104'ü tek yataklı, 80'i iki yataklı olmak üzere 184 nitelikli hasta odası, 12 ameliyathanesi, 90 polikliniği ile hizmet verecek. 36 yoğun bakım yatak sayısının bulunduğu hastanede 5 diyaliz ünitesi, 10 palyatif servis 10 ve 2 yanık ünitesi ile hizmet verecek. Acil serviste ise 8 poliklinik yer alacak. 32 bin 508 metre kare alan üzerinde inşa edilen hastanenin 192 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile 411 araç kapasiteli açık otoparkı toplam 603 araç kapasitesi mevcut. Ayrıca yeni hastane binası inşaatında 222 adet deprem izolatörü de kullanılarak depreme son derece dayanıklı olarak inşa edildi.

Bu ay hasta kabulüne başlanacak

Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, gazetemize yaptığı açıklamada, hastanenin geçici kabul işlemlerinin tamamlandığını, açılması için engel bir durum olmadığını, bu ay içerisinde hasta kabulüne başlayacaklarını ifade ederek,  “Bu hafta itibariyle çok şukur tescili yapıldı. Kadro atamaları yapılır hale geldi. Yöneticilerimizin sözleşmeleri imzalandı, sağlık personeli ve doktorlarımızın atamaları birkaç gün içerisinde yapılacak. Şuan için bir takım eksik malzemelerimiz olsa bile çok önemli değil, hastanenin açılmasına engel bir durum değil. Asıl röntgen, tomografi cihazımız, ultrasonlarımız, laboratuvar hizmetlerimiz tamamen oluşturuldu. Herhangi bir sıkıntı yok. Tabelaların ihalesi oldu belki o biraz gecikecek ama biz tabelaları beklemeden geçici tabelayla da olsa haziran ayı içerisinde inşallah hasta almayı planlıyoruz. Şuan için engel bir durum yok. Hemen hemen bütün malzemelerimiz geldi. En kısa zamanda hasta alıp, özellikle acil konusunda Malatya Eğitim Araştırma Hastanesindeki sarı alan özellikle yeşil alandaki yoğunluğun azalacağını, insanların buraya başvuracağını bekliyoruz. İlimizi acil ve poliklinik konusunda rahatlatacağını umuyoruz” dedi.

 İkinci basamak hastane gibi hizmet verecek

Battalgazi Devlet Hastanesi’nin acil bölümü tamamen hizmete alınacağını anlatan Prof. Dr. Bentli, “İkinci basamak hastane gibi hizmet verecek. Polikliniklerde ise uzman sayımıza göre hizmete açacağız. Hemen hemen her branşa iki poliklinik açmayı planlıyoruz. Tabi oraya tanımlanan kadrolar doğrultusunda. Yeni atamalar oldukça poliklinik sayımızı artıracağız. Servis konusunda yatak doluluk oranında il genelinde bir sıkıntı olmadığı için bütün katlarımız hazır ama ilk etapta belki bir iki katta hasta yatacak, daha sonra giderek artacak” ifadelerini kullandı.