Hiçbir takımdan korkmuyoruz

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, ligde hiçbir takımdan korkmadıklarını belirterek, 'Biz işimizi ciddi yapıyoruz. Kimle oynuyorsak oynayalım galibiyet istiyoruz. Planı kazanmak üzerine yapacağız. İşimizi ciddi yaptığımız zaman her takım için baş belası oluruz' dedi.

Hiçbir takımdan korkmuyoruz

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Cihat Arslan, Vuslat TV ekranlarında yayınlanan Spor analiz Programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Arslan, sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. 
Malatya Valisi Hulusu Şahin’in gelmesinin bir ümit ışığı olduğunu ifade eden Arslan, “Bir geldi, futboldan ve yönetimden anladığı belli. Tabi ben yönetim tarafında olmadığım için bilmiyorum. Şu anlayışa karşıyım yapsınlar bakayım. Bu anlayış olmaz. Bir şey başladıysa herkes elinden geleni yapsın. Bizim şuan dışarıya verecek paramız yok şuan, bizim kendi içimizde esnafa, kömürcüye, tüpçüye borcumuz var. Yönetim kurulu büyük mücadele veriyor hangisini kapatacak. Aslolan içerideki mutluluğu sağlamak. Fas’ta oynayan futbolcunun 2 milyon doları bizi enterese etmiyor. Yeni Malatyaspor sadece Malatya’da yaşayanların değil kimsenin yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Bu takım sadece bizim meselemiz değil, Malatyalıların meselesi olarak görmeliyiz. Hepimiz şu an düştük. Basın, hoca, şehir, oyuncular kaybetti” dedi. 

Galibiyet istiyoruz

Ligin birinci haftasında deplasmanda Bodrumspor ile karşı karşıya geleceklerini anımsatan Arslan, “Şampiyon takımlar bir moralle geliyor. O moralle bütün seneyi geçiriyor. Sen yıkıntıdan geliyorsun. Güç olarak hiç kimseden korkmuyorum. Birçok takımı yendiğimizde bunu da göreceksiniz. Ama temkin, rakibe saygı duymak bizim işimiz. Biz işimizi ciddi yapıyoruz. Kimle oynuyorsak oynayalım galibiyet istiyoruz. Planı kazanmak üzerine yapacağız. İşimizi ciddi yaptığımız zaman her takım için baş belası oluruz. Zorlu bir yolculukla gidip döneceğiz. İnanıyorsanız üstünsünüzdür. Savaşmadan ölmeyiz. Savaşmadan mağlup olmayı kabul etmiyorum. Savaşmaktan başka şansımız yok” diye konuştu.

Yönetim biraz yalnız bırakılıyor

Arslan, yönetim de büyük bir mücadelenin olduğunu gördüklerini ve buna saygı duyduklarını belirterek, “Ama bu mücadele birazda yalnız bırakıldıklarını görüyoruz. Toplumun ileri gelenleri buna biraz daha hassasiyet gösterebilirler. Daha yönetim bile yokken valimizin Malatya’ya gelmesi bizim için bir umut ışığı oldu. Bu anlamda yönetim kuruluna vermiş olduğu destek çok değerli. Futboldan ve futbol yönetiminden anladığı çok aşikâr. “Hele bir yapsınlar, sonra bakarım” anlayışı çok yanlış bir şey. Herkes sonraya bırakırsa o sonra kolay olmaz” şeklinde konuştu.