Herkes perişan!

Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ülkede şu anda yaşanan sıkıntıları üç yıl önce gördüklerini belirterek, '2019'da sesimizi yükselttik. 'doğru yoldan ayrılmayın, kendi yakınlarınızı değil halkı, yoksulu düşünün. Savunduğunuz değerleri ayaklar altına alanları yanınıza almayın' dedik. Ama onlar aksini yaptılar. Bakın 6 yıl içinde ne hale geldik. Çiftçilerimiz, işçilerimiz feryat ediyor, esnaf perişan, gençlerimiz büyük bir ümitsizlik içindeler' dedi.

Herkes perişan!

Bir dizi ziyaret ve partisinin il başkanlığı binasının açılışını yapmak üzere Malatya’ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, yaşanan süreci 3 yıl önce gördüklerini, bütün uyarılara rağmen hükümetin aksini yaparak, ülkeye bugünkü duruma getirdiğini söyledi. 

Malatya yeterince ilgi göremedi

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığı açılışı öncesinde partililere hitap eden Davutoğlu, Malatya’nın her alanda topluma öncülük eden insanların şehri olduğunu ifade ederek, siyasi hayatında her zaman Malatya’ya özel önem verdiğini belirtti. Malatya teşkilatının Malatya’nın geleneğinden, imanından hiçbir zaman kopmayarak, Malatya’nın bütün meselelerine sahip çıkacağını vurguladı. Davutoğlu, “Malatya geçtiğimiz yıllara baktığımız zaman maalesef ülkemizin birçok şehri gibi yeterince ilgi göremedi. Ülkemizin hali zaten herkes tarafından malumunuz. Çiftçilerimiz, kayısı üreticilerimiz don felaketi yaşadı. Bu zarar hala telafi edilebilmiş değil. Esnafımız yol boyu bize hep şikayetlerde bulundu. Taşı sıkıp suyunu çıkaracak Malatyalı gençlerimiz büyük bir ümitsizlik içindeler. İşçilere, çiftçilere, gençlere, kadınlara ümit olmak için Gelecek Partisi’ni kurduk. Geleceği hep beraber inşa edeceğiz. 3 gün boyunca Malatyalı hemşehrilerimizle buluşacağız. Malatya başımızın tacıdır. Geleceğimizin inşasına Malatya teşkilatımızla beraber katkı sunacağız” dedi.

Malatya’yı kaybeden Anadolu’yu kaybeder

Başbakanlık yaptığı dönemde Malatya’ya bakanlık verildiğini hatırlatan Davutoğlu, o süreçte bir dirençle karşılaştığını ve o dirence rağmen Gümrük ve Ticaret Bakanlığını Malatya’ya verdiğini anlattı. Malatya’nın iktidar en büyük desteği vermesine rağmen Malatya’ya 12 bakanlık verilmediğini anımsatarak,  “Ancak benim gurur duyduğum adımlardan biri olmuştur Malatya’ya bakanlık vermem. Malatya her şeyi hak ediyor. O zamanda dirençle karşılaştık ve o dirençlere rağmen Malatya’ya bakanlık verdik. Mesele makam meselesi değil ama şehirlerimizin içinde bütün güzel makamlara layık olan şehirlerimizin başında da Malatya geliyor. Malatya doğunun batısı, batının doğusu diyorlar ya bu Malatya merkez demek. Malatya’yı kaybeden Anadolu’yu kaybeder. Malatya’yla gurur duyuyoruz. Her türlü emeğimizle, terimizle, fikrimizle, zihnimizle, işimizle, gücümüzle, imanımızla Malatya’ya hizmet edeceğiz” dedi.

Malatya’ya güvendik

Prof. Dr. Davutoğlu, Malatya’nın her baskıya direnlerin hakkı hukuku arayanların şehri olduğunu kaydederek, “Malatya hiçbir zaman pasif olmamıştır, hiçbir zaman kendisine dayatılan dikte edilen şeylere gözü kapalı boyun eğmemiştir.  Malatya her zaman en başı dik duran şehirlerarasında yer almıştır. Yanlışlıklar, yolsuzluklar dini ve manevi değerlerimiz yıpranmasına seyirci kalanlar karşısında sesimizi yükseltmek için her türlü çabayı sarf ettiğimizde bütün şehirlerimize güvendik ama özellikle Malatya’ya güvendik. Çünkü Malatyalılar duruş sahibi insanlardır. İşte bizde sesimizi duyurmak amacıyla Çınar ağacı yaprağı ile sembolize ettiğimiz Gelecek Parti’mizi kurduk” şeklinde konuştu.

Çiftçi, esnaf perişan 

Ülkede şu anda yaşanan sıkıntıları üç yıl önce gördüklerini belirten Davutoğlu, “2019’da tamda bu aylarda sesimizi yükselttik. ‘doğru yoldan ayrılmayın, kendi yakınlarınızı değil halkı düşünün, yoksulu düşünün. Savunduğunuz değerleri ayaklar altına alanları yanınıza almayın’ dedik. Ama onlar aksini yaptılar. Bakın 6 yıl içinde ne hale geldik. Çiftçilerimiz, işçilerimiz, gençlerimiz feryat ediyor. ‘Gençlerimiz geleceğe güvenimiz kalmadı’ diyor. Çiftçi, esnaf perişan. Malatya’da gördüğümüz iki şey beni derinden yaraladı. Birincisi Malatya’ya gelmeden önce Ahmet Ercan Bey’in gönderdiği intihar vakalarıydı. İntihar vakaları arttığı için alt geçide tel örgü örülmüş. Malatyalılar dindar insanlardır, Malatyalı intiharı düşünmez ancak gururları zedelenmişse ancak o zaman bütün kontrollerini kaybetmişlerdir” diye konuştu.

Malatya’ya 12 yıl bakanlık verilmedi

Davutoğlu, Malatyalıların; Allah’ın, milletin yolundan ayırılanları desteklemeyeceğini dile getirerek, “Çıkmış olduğumuz bu yolda Malatya’ya güvendik. Tüm Malatya teşkilatına teşekkür ediyorum. Hep söylerim; Türkiye’nin omurgasıdır Malatya. Malatya doğunun batısı, batının doğusu diyorlar ya bu Malatya merkez demek. Malatya’yı bükemedikleri zaman bu ülke bükülmez ve Malatya bükülmeyecek. Malatya kendisini unutanlara en büyük dersi verecektir. Malatya’ya 12 yıl boyunca bakanlık verilmemişti. 1 Kasım seçimleri sonrası bakanlar kuruluna önce Malatya diye yazdım. Çünkü söz vermiştim. Bütün baskılara rağmen bakanlık verdim. Malatya zamanında en büyük desteği bu ülkeye vermişti. Geleceği inşa ederken en büyük desteği verdi. İl başkanlığı açıyoruz ama bizim il başkanlıklarımız nerededir biliyor musunuz? Şire pazarındadır, Yeni Cami yanındadır, çarşıdadır, her yerdedir. Allah bu mekanı sadece kendi rızasına uygun siyaset yapmak için siyasete girenlerin mekanı eylesin. Milletin derdine derman olmak isteyenlerin mekanı eylesin. Rabbimden her daim onun yolundan yürüyen, siyaseti Hz. Ömer ahlakı ile Hz. Ali ilmiyle Battalgazi cesaretiyle Somuncubaba tevazuuyla, Hamido’nun yiğitliği ile bizlere yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.