Her camiye lojman yapılmalı

Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da yeni yapılacak camilerde lojman, taziye yeri ve eğitim alanın olması gerektiğini ifade etti.

Her camiye lojman yapılmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda esnaf ve mahalle ziyaretlerinde bulunan Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Murat Aslan, Yeşilyurt’ta yapmak istedikleri projeleri vatandaşlara anlattı.

Diyanet - Sen Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Engin’le de bir araya gelen Aslan, din görevlilerinin çok önemli bir görevi üstlendiğini, toplumun inanç, iman ve ahlak noktasında manevi oluşumunda büyük rolleri olduğunu belirtti.
Malatya’da ibadet yerlerinin fiziki hallerinin düzgün olması gerektiğine değinen Aslan, yeni yapılacak camilerde lojman, taziye yeri ve eğitim alanının olması gerektiğini söyledi. Her caminin bir derneği olmasının önemli olduğunu dile getiren Aslan, bu derneklerin ibadet yerlerinin bütün ihtiyacını karşılaması gerektiğini ifade etti.

Aslan, göreve geldikleri takdirde belediye olarak başta camiler olmak üzere tüm ibadet yerlerinin talep edildiği takdirde iç ve dış mekanlarının temizliğini, bakımını ve onarımlarını üstleneceklerini belirtti.

Diyanet - Sen Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Engin ise şehir Murat Aslan'dan göreve geldikleri takdirde sokaklarda kurulan taziye çadırları yerine içerisinde sosyal donatıların olduğu taziye yeri ve lojmanı olan cami ve Kuran kurslarına acilen yapılmasını öncülük etmelerini talep etti.