Hep birlikte el atalım

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeni Malatyaspor'un Malatya'nın ortak değeri olduğunu Yeni Malatyaspor'a herkesin destek vermesi gerektiğini belirterek, 'Gelin hep birlikte el atalım ve Yeni Malatyaspor'u tekrar hak ettiği yere getirelim. Yönetime girilmek gerekirse o da yapılır' dedi.

Hep birlikte el atalım

Ağbaba, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Şevket Keskin’i, ziyaretinde Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbaba, Yeni Malatyaspor’un Malatya’nın ortak değeri olduğunu dile getirerek, “Yeni Malatyaspor maalesef küme düştü. Türkiye ve dünyada Malatyalıları bir araya getiren; sağcısından solcusuna, gencinden yaşlısına herkese heyecan veren, herkesin gururu olan Yeni Malatyaspor’umuz hem kötü yönetim hem de dışarıdan gelen etkiler sonucu küme düştü” dedi.

Para verilmesi engellendi

Yeni Malatyaspor’un siyaset üstü olduğunu ifade eden Ağbaba, “Hiçbir siyasi partinin ya da milletvekilinin çiftliği değil. Maalesef sezon başında yeni başkan aranması, iddia odur ki milletvekilleri aracılığıyla kulübe verilecek paraların engellenmesi sonucunda bu duruma geldi. Şevket Başkana, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına ve milletvekillerine bir çağrı yapmak istiyorum; gelin hep birlikte el atalım ve Yeni Malatyaspor’u tekrar hak ettiği yere getirelim. Yönetime girilmek gerekirse o da yapılır” diye konuştu. 

Yeni Malatyaspor’da yönetime girelim

Ciddi bir yönetimin oluşturulması gerektiğini kaydeden Ağbaba, “Bir siyaset üstü yapıyla Yeni Malatyaspor düştüğü yerden kaldırılabilir. Eğer müdahale edilmezse birkaç yıl sonra artık bir kangren durumuna gelebilir. O nedenle hep beraber yönetime girilmek gerekirse yönetime girelim. Hep birlikte şehir bir araya gelsin. Siyasetçisi, belediye başkanı, işadamları bir araya gelsin, Yeni Malatyaspor’u düştüğü bu durumdan kurtaralım. Kentin, İstanbul’daki işadamlarının itibar edebileceği, güvenebileceği bir yönetimin oluşmasının şart olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.