Hedefi bilgisayar mühendisliği

Yükseköğretim Kurumları Sınavı AYT Sayısal puan türünde Türkiye birincisi ve Y-SAY puan türünde Malatya birincisi olan Erman Ilıcak Fen Lisesi öğrencisi Arif Evren, bilgisayar mühendisliğini hedeflediğini söyledi.

Hedefi bilgisayar mühendisliği

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları sonrasında AYT sayısal Türkiye 1’incisi ve Y-SAY puan türünde Malatya birincisi olan Arif Evren, gittiği kurs merkezi tarafından ödüllendirildi. Bilgisayar mühendisi olmak isteyen Evren, Boğaziçi yada Koç Üniversitesini tercih edeceğini söyledi. Bir otelde düzenlenen ödül programında konuşan Kurs Merkezinin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Karaca; “Kurum olarak 2016 yılında çıktığımız eğitim yolculuğumuzda şu anda; üç şubemizde Malatya'mızda eğitime değer katmaya devam ediyoruz. "sen özelsin” sloganıyla çıktığımız bu yolda öğrenci odaklı, butik eğitim anlayışımız ve her yıl artan başarı grafiğimizle çocuklarımızın geleceğini birlikte şekillendiriyoruz. Bugün karşınıza yılların birikimi olan başarımızı taçlandıran bir sevinç ve gururla çıkıyoruz. 2022 YKS’de AYT sayısal Türkiye 1’cisi ve Y-SAY puan türünde Malatya 1‘cisi kurumumuz öğrencisi Arif Evren’i kutluyorum. Bu başarıda emeği geçen Evren ailesine, Erman Ilıcak Fen lisesi idareci ve öğretmenlerine, birlikte çalıştığımız yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Aralıksız ders çalıştım

Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren’in torunu olan Malatya’da 2022 YKS’de AYT sayısal Türkiye 1’cisi ve Y-SAY puan türünde Malatya 1‘cisi olan Arif Evren’de başarının sırını açıkladı. Evren; özellikle 9’uncu sınıfta aralıksız olarak çalıştığını bu aralıksız çalışmayı 12’inci sınıfa kadar sürdürdüğünü okul ve kurs merkezinde gördüğü konuları evde tekrarladığını ifade ederek başarıya bu şekilde ulaştığını vurguladı. Evren ailesi ve kurs öğretmenleri de Arif Evren’i başarısından dolayı tebrik etti ve bundan sonraki eğitim hayatında da aynı başarıları göstermesini temenni etti.