Hedef daha çok yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İI Koordinatörü Murat Tunç, tarım ve hayvancılık alanında Malatya'da yatırım anlamında özveri ile çalıştıklarını belirterek, 'Malatya'ya daha çok yatırıma almayı planlıyoruz, Yaptığımız yatırımlarda Malatya bu anlamda üst sıralarda yer almakta. 42 il içerisinde üst sıralardayız. Ama hedefimiz daha da bunu üst sıralara çıkartmak' dedi.

Hedef daha çok yatırım

2020 yılında TKDK tarafından yapılan çalışmalar ve yatırımlarını değerlendiren TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, 2020 yılının önce deprem sonrasında pandemiden dolayı zor bir süreç olduğunu, anımsatarak, "2020 yılına depremle başladık, sonrasında pandemi süreci başladı ve memleket içinde zor bir süreçti. Bu zorlu süreci, yatırımlarla daha asgariye indirmeye çalıştık. Bizim açımızdan olumlu bir sene geçti. 2020 yılı zorda olsa yaptığımız, hayata geçirdiğimiz projeler anlamında bizim için olumluydu. Şimdiye kadar hem hayvancılık anlamında, hem işleme tesisleri anlamında olsun, hem yöresel ürünler, hem kırsal alanda yapılan turizm faaliyetleri alanlarında bunlarla ilgili birçok projeye destek verdik. Bu desteklemelere bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu. 

2021 yılı daha yoğun geçecek

2020 yılında Malatya'da yapılan yatırımların semeresini önümüzdeki yıllarda daha net görüleceğini anlatarak, "Bizim için bundan sonraki süreç biraz daha yoğun geçecek. 2021 yılı bizim için daha önemli ve daha yoğun geçecek bir yıl. Zaten Ocak ayı itibariyle de yeni çağrı ilanına çıkacağız. Orada neleri destekliyoruz, işleme tesislerini, et, süt, beyaz et, sebze ve meyve işlemesi bunlarla ilgili desteğe çıkacağız. Birde hayvancılıkla ilgili desteğe çıkacağız. Hayvancılıkta da et, süt hayvancılığı, kaz, hindi ile ilgili desteklerimiz olacak. Bu anlamda da Malatya'yı daha çok yatırıma almayı planlıyoruz, Malatya'yı daha üst sıralara çıkartmak için çabalıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın da desteğiyle bu anlamda Malatya'yı daha üst konumlara getireceğiz. Yaptığımız yatırımlarda Malatya bu anlamda üst sıralarda yer almakta. 42 il içerisinde üst sıralardayız. Ama hedefimiz daha da bunu üst sıralara çıkartmak" şeklinde konuştu.