Hayvan sayısında düşüş yok

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İI Koordinatörü Murat Tunç, son 15 yılda Türkiye'de, büyükbaş hayvan sayısında yüzde 62, küçükbaş hayvan sayısının ise, yüzde 42 arttığını belirterek, 'Bu bizim için yeterli mi, değil mi? Onu sorgulamamız lazım' dedi.

Hayvan sayısında düşüş yok

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İI Koordinatörü Murat Tunç, büyükbaş ve küçükbaş hayvan oranları ve desteklemeler ile ilgili gazetecilere bilgiler paylaştı. Tunç, vatandaşta sürekli olarak hayvan sayısında bir azalış yaşandığı algısı oluşturulduğunu, böyle bir azalışın söz konusu olmadığını söyledi.

Tarım ve hayvancılık bu bölgeler için çok önemli

Ülkenin kendine yetebilir olması ve bunun devam edebilmesini sağlama adına tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yapan Tunç, “Türkiye genelindeki hayvancılık alanındaki artışlardan bahsetmiştik. Sürekli olarak sanki hayvan sayımızın, bu anlamda da bizim yaptığımız işlerin azaldığı yönünde bilgilendirmeler oluyor. Ama işin gerçeği öyle değil. Son 15 yılda Türkiye'de, büyükbaş da hayvan sayımız yüzde 62, küçükbaş hayvanda ise yaklaşık yüzde 42 artmış durumda. Bu bizim için yeterli mi, değil mi? onu sorgulamamız lazım. Her geçen gün artan yaşam refahıyla, hayatımıza ulaşan kaliteler ile birlikte kırsal alanların boşalması bu artışı biraz daha aza indirgemiş ama Türkiye'de hayvan sayısında azalma söz konusu değil. TKDK’nın amacı da, bu hayvan sayımızı daha da yukarılara çekmek. Tarım ve hayvancılık özellikle bizim ve bu bölgeler için çok çok önemli” diye konuştu.

Bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz

Projelerin devam ettiğini söyleyen Tunç, vatandaşları TKDK'ya davet etti. Tunç, Yaklaşık 2016 yılından itibaren, 50 tanenin üzerinde süt inekçiliği besiciliği desteğimiz oldu. Yaklaşık 80 tane civarında da et besiciliği ile desteğimiz oldu. Tabi bu desteğimiz ile birlikte de Malatya'daki hayvan sayımızın da artmasına vesile oldu. Bizim şuandaki hedefimiz, bulunduğumuz konumdaki tesis ve hayvan sayısı itibariyle, Malatya'yı bulunduğu pozisyonun iki katına çıkartmak. Bütün çalışmalarımız da bu yönde ilerliyor. Şuanda proje alım aşamasındayız. Bu ayın sonu itibariyle de bu yıl ki, hayvancılık ile ilgili çağrımızı da bitirmiş, projelerimizi ise içeri almış olacağız. Bilgi alabilmek adına bütün vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz. Bizim vereceğimiz bilgilerle birlikte kendilerinin yapacağı, her türlü projeye desteğimiz olacaktır” ifadelerine yer verdi.