Hani düşünce özgürlüğü?!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet hanın kabrine yapmış olduğu ziyaretten dolayı kendisini çektiği ironi bir video ile eleştiren Malatyalı esnaf İrfan Yılmaz'ı mahkemeye verdi. Yılmaz, bütün siyasiler için ironi videolar çektiğini, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek, '16 milyonluk bir şehre başkanlık yapan birinin böyle sıradan bir vatandaşa bunu yapması hiç hoş değil. Hani düşünce özgürlüğü' diye sordu.

Hani düşünce özgürlüğü?!

Malatya’da esnaflık yapan İrfan Yılmaz, sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık bir buçuk yıl önce Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ellerini arkaya bağlı şekilde dolaşmasını çektiği ironi bir video ile eleştirmişti. Yılmaz, videodan dolayı İmamoğlu’nun kendisini mahkemeye verdiğini anlattı. Yılmaz, videoda hareketin yanlış olduğunu, mezara saygılı olmasını vurguladığını, kesinlikle bir tehdit ve tahrik kastının söz konusu olmadığını söyledi.

Tehdit kastımız yok

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Yılmaz, İmamoğlu’nun Fatih Sultan Mehmet Hanın Kabrini eli arkada saygısız bir şekilde ziyaret ettiğini iddia ederek, “Tabi buda herkesi üzdüğü gibi bizi de üzdü ve tahrik etti. Bizde bu yanlışı anlatmak için ironi olarak 15 saniyelik bir video çektik. Orada bir çöp konteynırı ve birazda moloz vardı. Özellikle bir mezar kazmadık. İddianamede özellikle bir mezar kazılmış yazıyor. Bu videodan dolayı Ekrem İmamoğlu bizi mahkemeye verdi. Biz onu ölümle tehdit, sözde biz mafyaymışız.  Mafyavari açıklama yapmışız. Kendine polis koruması istemiş. Ben orada bu millet seni unutmayacak yazdım. Onlar iddianamede yazmış affetmeyecek. Şikâyet dilekçesiyle bizim yazdığımız şeylerde uyuşmuyor. Bunlar hep videoyla kanıtlı. Bunlar bu işi bildiği için daha fazla ceza alırız diye affetmeyeceğiz yazmışlar. Tabi biz bu işleri bilmiyoruz. Bu adamlar oradaki ironiyi anlamayacak kadar vizyonsuz insanlar. Bu videoyu tamamen ironi amaçlı çektik. Kesinlikle burada tehdit kastımız yok” dedi. 

İroniyi anlamayan nasıl hizmet edecek?

‘Ufak bir ironiyi anlamayan 16 milyonu anlayıp nasıl hizmet edecek’ diyen Yılmaz, “Her zaman diyor ki ben 16 milyonu temsil ediyorum iyi ki demedi ki İrfan Yılmaz 16 milyonu tehdit etti. Ben iddianameyi okudum. Mafyaymışım neymişim ben kendimden korktum. Benim ceza almam için bütün abartıları yazmışlar. Zaten ben videoyu bir buçuk sene önce çektim. Kendisi Malatya’ya geldiğinde karşılaştık. Videodan 8 sonra karşılaştık. Kulağına kadar yaklaşıp soru sordum. Hatta ulusal basında yer aldı. Kendisi bana Malatyalı gariban diye hitap etti. 1 haftada gündem oldu hatta. Benim öyle bir tehdit yapmış olsam kulağına kadar yaklaşmışım onunla sohbet etmem ki. Hatta ben orada 30 saniye konuştum. Ona da 30 yalan koyup çarpıtmış. Bunların işi gücü algı. Bu meselede mağduru oynuyor. Ben tehdit altındayım diye. Ben seni ne tehdit edeceğim.”

Algı yapmasınlar hizmet yapsınlar

Yılmaz, 42 yaşında olduğunu ve hayatında adliyeye hiç gitmediğini vurgulayarak, “Sicilimde herhangi bir sıkıntı yok. Benim sosyal medya sayfalarıma bakarsanız bunun gibi yüzlerce ironi var. Bütün siyasilerle var sadece İmamoğlu’yla değil. Tabi buda zoruna gitmiş mahkemeye vermiş. 6 ay ile 5 yıla kadar hapis cezası istemiş. Kendine koruma istemiş. Zaten kendi korumaları var. Bir de benim için koruma istemiş. Ben 16 milyonu temsil eden birinin böyle ironilere açık olmasını, eleştiriye açık olmasını istiyorum. Her seferinde düşünce özgürlüğünü savunurlar ama 10 saniyelik bir videoya niye bu kadar tepki veriyor. Başkan Erdoğan’a da o kadar video ve ironi yapıyorlar. Burada tehdit yok, karalama yok sadece ironi var. Ben daha öncede farklı siyasilere de yaptım hiçbir tepkiyle karşılaşmadım. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. 16 milyonluk bir şehre başkanlık yapan birinin böyle sıradan bir vatandaşa bunu yapması hiç hoş değil. Algı yapmasınlar hizmet yapsınlar” diye konuştu.