Hamza Dağ kimdir, nerelidir? Hamza Dağ kaç yaşında?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hamza Dağ, kimdir ve nereli soruları merak edilirken sizin için biyografisini hazırladık.

Hamza Dağ kimdir, nerelidir? Hamza Dağ kaç yaşında?

Hamza Dağ, 01.03.1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1990 yılında Simav Atatürk İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde alan Dağ, bu okulu 2000 yılında başarıyla tamamladı. Hemen ardından 2000-2001 tarihleri arasında avukatlık stajını gerçekleştirdi. 2002 yılında katıldığı Hâkimlik Sınavı'nın yazılı bölümünü geçti, ancak mülakatta elendi. 2004'te İzmir Barosu'na bağlı olarak, 2 arkadaşıyla birlikte avukatlık bürosu açarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

İzmir'de baro seçimlerinde önemli bir rol üstlenen Hamza Dağ, 2004 yılında Değişim Avukatlar Grubu'nu kuran beş kişiden biri oldu. Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı öğrenci kollarında aktif görev alan Dağ, burada fakülte, kampüs ve üniversite başkanlıkları yaparak, hukuk bülteni adında bir dergi çalışmasında da aktif rol aldı.

Meslek hayatına atıldıktan sonra sosyal ve siyasi çalışmalarına devam eden Hamza Dağ, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldı ve insan hakları üzerine çalışmalarda bulundu. Siyasi kariyerine AK Parti'de başlayan Dağ, sırasıyla İzmir İl Gençlik Kolları Yön. Kur. Üyeliği, İzmir İl Gençlik Kolları Seçim İşlerinden Sorumluluk ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Şubat 2008'de AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak seçildi.

12 Haziran 2011 seçimleriyle 24. Dönem İzmir Milletvekili seçilen Hamza Dağ, halen İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği görevine devam etmektedir. AK Parti'nin 4. Büyük Olağan Kongresinde Yedek MKYK üyeliğine seçilen Dağ, 30 Mart 2014 seçimleri sonrasında boşalan üyeliklere atanarak MKYK'ya girmiş ve Seçim İşleri biriminde başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Halihazırda Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku ana bilim dalında yüksek lisans eğitimine devam eden Hamza Dağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.