HAMAS, Türkiye için savaşıyor!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Malatya Şubesi, İsrail'in Refah Kentine başlattığı saldırıları kınayan basın açıklaması yaptı. Topluluk adına söz alan AGD Kurucu Üyesi Bilal Karaduman, İsrail'in sonraki hedeflerinin Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır olduğunu öne sürerek 'HAMAS sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır' ifadesini kullandı. 

HAMAS, Türkiye için savaşıyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Kernek Karagözler Cami önünde öğle namazı sonrasında toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Topluluk adına konuşan AGD Kurucu Üyesi Bilal Karaduman, sekiz aydan uzun süredir Gazze'de soykırım yapan İsrail'in Refah'ta onlarca Filistinliyi bombalayarak şehit etmesini sert bir dille eleştirdi. İsrail'in Filistin sonrasındaki hedeflerinin Hatay, Adıyaman ve Diyarbakır olduğunu belirten Karaduman, "HAMAS sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır" açıklamasını yaptı. 

Siyonistler silahtan anlar

İsrail'in kural tanımadığını vurgulayan Karaduman, "Siyonist İsrail rejimi, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken, bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistlerin anlayacağı tek dilin silah olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.HAMAS, Türkiye için savaşıyor!

İslam ülkeleri güç göstermeli

Filistin direnişinin karşısında savaşamayan Siyonistlerin, savunmasız sivillerden intikam almaya çalıştığını belirten Karaduman, Filistin direnişinin geçtiğimiz günlerde onlarca İsrail askerini esir almasıyla Gazze’de yeni bir darbe aldığını vurguladı. Karaduman, İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade ederek, "Vakit, Milli Görüş lideri Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır" dedi.

Müslümanlar cihat etmeli

Konuşmasını, "Gazze'yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir" diyerek sonlandıran Karaduman, tüm Müslümanları Filistin direnişine destek olmaya çağırdı.