Haklarımız verilsin

Malatya Usta Öğreticileri Dernek Başkanı Halise Can, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, usta öğreticilerin ücretlerine yaptığı zammın sevindirici olduğunu söyledi. Usta öğreticilere kadro tahsisi yapılmasını talep eden Can, 'İş güvencemizin sağlanması ve özlük haklarımıza kalıcı ve tam olarak kavuşabilmek için çalışma başlatılsın' dedi.

Haklarımız verilsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, usta öğreticilerin, ders ücretlerinde yapılan iyileştirme yapıldığını söyledi. Ders ücretlerinde yapılan iyileştirmelerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Ücretleri olumlu bulan usta öğreticiler, iyileştirmenin olumlu olduğunu ama başta kadro olmak üzere diğer haklarının da verilmesini talep ediyor. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Malatya Usta Öğreticileri Dernek Başkanı Halise Can, usta öğreticilerin, sevdasıyla zaman ve mekân mefhumu gözetmeden aşkla ve şevkle çalıştığını belirtti. Yıllardır 7’den 70’e herkese birçok alanda emeklerinin tam karşılığını almadan eğitimler verdiklerini anımsatan Can, “Fakat onca fedakârlık ve emeğe rağmen belirsizlikle ve zor koşullarla mücadele ediyoruz. Ülkemizde bizimle birlikte kadrosu olmadan ve emeğinin karşılığını almayan yaklaşık 98 bin kadrosuz usta öğretici bulunmaktadır. Geçici personel olarak istihdam edilen kadrosuz usta öğreticiler olarak bizler; Millî Eğitim Bakanlığı tarafından memur veya sözleşmeli olarak kabul edilmemekte ve çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından ise işçi olarak sayılmamaktayız. Devlet memurları kanunundaki tüm yükümlülük ve sorumluluklarımızı yerine getirirken, kadroları memurlara verilen haklardan yararlanamamaktayız. 20-25 sene çalışanlarımızın dahi kıdem tazminat hakkımız bulunmamaktadır. Kurslarımızın yenilenmemesi an meselesi ve böyle bir durumda işsiz kaldığımızda işsizlik sigortası hakkımız dahi yoktur. SGK primlerimiz düşük olduğundan SGK primimiz 24 veya 25 gün olmaktadır. Bizler tüm emeklerimizi ve gördüğümüz haksız muameleleri her platformda defalarca diler getirdik ve dile getirmeye devam edeceğiz. Bizler yıllardır ekmek kavgamızla sevdamız arasında sıkıştırıldık. Ve hakkımız olanı almak için yıllardır çaba gösteriyor ve mücadele veriyoruz” dedi. 

Artışı önemsiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendilerine kulak verdiği için teşekkür eden Can, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu pozitif düzenleme ve ücret artışını önemsiyor çok teşekkür ediyor ve yetmez ama evet diyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızdan sahada olan biz emekçilerin görüşleri de alınarak kadro tahsisi yapılarak iş güvencemizin sağlanması ve özlük haklarımıza kalıcı ve tam olarak kavuşabilmek için çalışma başlatılmasını talep ediyoruz. Artık işsiz kalma korkusu olmadan düzenli bir çalışma hayatımız ve sağlık güvencemiz olsun istiyoruz.  Kadro tahsisi hususunda bizlere her daim destek veren ve yanımızda olan cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor ve desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.