Hafriyat kamyonları eğitim alanını kâbusa çevirdi!
6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Şehir Mezarlığı'nda bulunan moloz sahasına hafriyat taşıyan kamyonlar, bölgede eğitim gören sürücü adayları için büyük bir risk oluşturmaya başladı.
Kazaya Davetiye Çıkarıyor
Sürücü kurslarının eğitim güzergâhı olarak belirlenen bu alan, ağır vasıtaların yoğun geçtiği yollarla iç içe kalınca, sürücü adayları için riskli hale geldi. Direksiyon başında deneyim kazanmaya çalışan acemi sürücülerin, kamyon trafiğiyle aynı güzergâhta eğitim yapması kazalara davetiye çıkarıyor.
Çevrede bulunan vatandaşlar ise mevcut durumun sürücü adaylarının can güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, direksiyon eğitim alanının daha sakin ve güvenli bir bölgeye taşınması gerektiğini vurguluyor. Vatandaşlar, “Bir yanda tonlarca ağırlıktaki hafriyat kamyonları, diğer yanda direksiyon başına yeni geçmiş adaylar var. Bu şartlarda eğitim almak hem tehlikeli hem de stresli. Acilen çözüm üretilmeli.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: MHA
En iyisi sürücü kurslarını oradan kaldırmak böylece bölge halkıda kurtulur
Bakmadan Geçme