Gürkan iki merkez ilçeyi uyardı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşların, cadde ve sokakların temizliği noktasında Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinden şikayetçi olduklarına dikkat çekerek, iki merkez ilçeyi, cadde ve sokaklarının temiz olması noktasında uyardı.

Gürkan iki merkez ilçeyi uyardı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantı gündem ilanından sonra gündeme intikal eden diğer konuların gündeme alınması ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülüp kabul edildi. Gündemde yer alan bazı maddeler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Tek parsel bu meclise gelmesin

Yeşilyurt ilçesi, Gündüzbey Mahallesi 184 ada 11 nolu parselin “Ticaret Alanı” fonksiyonuna dönüşmesiyle ilgili 1/5000 Ölçkeli Nazım İmar Planı değişikliği talebi hakkındaki İmar ve Bayındırlık raporu ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Tek parselle ilgili olan şeyler bu meclisin gündemine gelmeyecek arkadaşlar bu bizim hem partimizin görüşüdür hem de genel imar yasasının temel görüşüdür. Parsel bazlı değişiklik değil ada bazlı değişiklik ve 3. plan buna dikkat edeceksiniz. Ne olursa olsun parsel bazlı değişiklik gündeme gelmeyecektir. Parsel bazlı olup adaya adaptasyonu olacaksa ona bir şey demem" dedi.

Caddeler temiz olacak

Gündem maddeleri arasında yer alan bazı cadde ve sokakların temizliğinin hangi ilçe belediyesine ait olduğu ile ilgili madde görüşülerek karara bağlandı. Karar doğrultusunda Büyükşehir belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan 16 ana cadde ve sokağa ilaveten Altınkayısı Bulvarı, Anayurt Caddesi, Tecde yolu Kuyuönü mezarlığı ile Altınkayısı bulvarının üst başında bulunan kavşağa kadar ve Mıhlıdut sokağının temizliği Büyükşehir Belediyesi uhdesinde yapılacak. Geri kalan cadde, sokak ve yeni açılacak olan cadde ve sokakların temizliklerinin ise ilgili ilçe belediyeleri tarafından yapılması karara bağlandı. Ayrıca kış ayında ise kendi sorumluluk alanlarında bulunan cadde, sokak ve bulvarlarda ilgili ilçe belediyelerinin sorumlu olacağına dair gündem maddesi görüşülerek kabul edildi. Bazı cadde ve sokakların temizliğinin hangi belediye tarafından yapılacağının belirlenmesi hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının teklifi esnasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, "Caddeler temiz olacak bu konuda standart düştüğü için bize bu konuda şikâyetler geliyor. Özellikle merkez ilçelerimize de buradan hatırlatmada bulunayım" diyerek 2 merkez ilçeyi uyardı.

İkinci oturum yarın

Gündem maddeleri arasında bulunan, Beydağı Tabiat Parkı içerinde bulunan Kır Lokantası, Büfe ve 2 adet WC'nin işletmeciliğin7 (yedi) yıllığına Büyükşehir Belediyesine kiralanıp kiralanmayacağı ile ilgili Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının, "Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının 05 10 2020 tarih ve 36115 sayılı yazıları ile kiralanması talep edilen, Beydağı Tabiat Parkı alanında bulunan; Kır Lokantası, Büfe ve 2 adet WC'nin işletmeciliğin 2S86 Sayılı Devlet İhale Kanunu Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliği ve Hazine Taşınmazları İdaresi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre yıllık 30.346.00 TL ihaleye esas muhammen bedel üzerinden 7 (yedi) yıllığına Büyükşehir Belediyesine kiralanıp kiralanmayacağı hususunda karar alınması için evrakın Büyükşehir Belediyesi Meclisine havalesini arz ederim" teklifi kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi ekim ayı 2. oturumunun 14 Ekim2020 Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasına karar verdi. Haber-Foto: Nevzat Kanar