Günlük bin hastaya hizmet

Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, Battalgazi Devlet Hastanesi acil servisinin ful kapasite çalıştığını belirterek, 'Bayram sürecinde ciddi bir yoğunluk yaşadık. Çok güzel hizmetlerde bulunduk. Olumlu geri dönüşler aldık. Acil serviste muayene olan günlük hasta sayımız bin civarında. Bu rakam da yeni açılan bir hastane için çok yüksek bir rakam. Bu aşamadan sonraki hedefimiz polikliniklerimizi ful kapasiteli hizmete geçirmek' dedi.

Günlük bin hastaya hizmet

2019 yılında Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yapımına başlanan ve geçtiğimiz ay hasta kabulüne başlanan 300 yatak kapasiteli ve tam teşekküllü Battalgazi Devlet Hastanesi'nin, acil servisi günlük yaklaşık bin hastaya hizmet veriyor. Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan,  hastane şuan acil ful kapasiteli ile çalıştığını poliklinikleri ise önümüzdeki aylarda ful kapasiteli hizmete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Olumlu geri dönüşler aldık

Hastanenin çok yakın bir zamanda açıldığını anımsatan Doç. Dr. Karaaslan, hastanenin bölge insanının ilgisini çektiğini vurgulayarak, “Hastanemizin misyonu öncelikle bütün Malatya’ya hizmet etmek ama bölge insanımızın hastaneye daha yakın olması hasebiyle, hastanemiz daha çok bölge insanımızın ilgisini çekiyor. Ama bizim hedefimiz bütün Malatya’daki vatandaşlarımıza sağlık hizmetini sunmaktır. Bu süreç içerisinde öncelikle ihtiyaca binaen acil servisi hizmete açtık. Şu anda acil servisimiz ful kapasite çalışıyor. Bayram sürecinde ciddi bir yoğunluk yaşadık. Çok güzel hizmetlerde bulunduk. Olumlu geri dönüşler aldık. Hastanemiz vatandaşlarımızın rahatça sağlık hizmeti almasına vesile oldu. Acil servisimiz çalışmaya devam ediyor. Acil servisteki kadromuz çok güzel. Genç arkadaşlarımız var. Acil serviste muayene olan günlük hasta sayımız bin civarında. Bu rakam da yeni açılan bir hastane için çok yüksek bir rakam. Bu aşamadan sonraki hedefimiz polikliniklerimizi ful kapasiteli hizmete geçirmek. Zaten şu anda aşağı yukarı bütün branşlarda hizmet veriyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden doktor takviyesiyle birlikte poliklinik hizmetlerimiz de günlük bine yaklaştı. Bizim buradaki hedefimiz ilerleyen süreçte hastanemizde daha nitelikli hizmetler vermek. Sadece poliklinik ve acil hizmeti değil de halkımızın sağlık anlamındaki bütün ihtiyaçlarını karşılayan, belki çok özellikli branşlar hariç diğer alanlarda hizmet yapmayı planlıyoruz. Bu noktada çok yakın bir zamanda Battalgazi Devlet Hastanemiz kendini göstermeye başlayacak ve vatandaşlarımızın teveccühünü alacağına inanıyorum” dedi.

5 yıldızlı otel konforunda hastane

Doç. Dr. Karaaslan, hastane hakkında bilgiler paylaşarak,  “Servislerimiz çok güzel. Servisler tek hasta için planlanmış. Aslında oda sayımızı 2 hastaya çıkabiliriz. Hastanemiz 300 yataklı planlanmış, altyapısı kurulmuş ve hazır halde ama 600 kadar çıkabilir. İhtiyaç oldukça, kapasite artıkça, hasta sayımız belli bir doygunluğa ulaştıkça muhtemelen biz yatak sayısını 600’e kadar çıkarabiliriz. Ameliyathanemiz çok güzel ve son model cihazlarla donatılmış durumda. 9 ameliyat odamız bulunuyor. Ameliyathanelerin 2’si kurşun giydirmeli. Özellikle ortopedi ve beyin cerrahi ameliyatlarında çok fazla radyasyon olabiliyor. Çalışan güvenliğini sağlamak açısından 2 odamız özel dizayn edilmiş durumda. Bunlar tıbbi terimle kurşun giydirmeli. Diğer 7 odamız da genel amaçlı kullanıma hazır. Bir de lokal odamız bulunuyor. Ameliyat için toplam 10 odamız var. Ameliyathanelerimiz uzun zaman sürecek ihtiyaçlarımızı karşılayacak altyapıya sahip. Yoğun bakımlarımızda şu anda ruhsatlandırma aşamasındayız. Çok kısa bir zamanda ruhsatı aldıktan sonra birinci, ikinci ve üçüncü basamak olarak yoğun bakım hizmeti yapacağız. Bunun dışında iddialı olduğumuz, bölge ve Malatya insanına çok güzel hizmet yapabileceğimiz fizik tedavi salonlarımız bulunmakta ve bunu da daha da artırmayı planlıyoruz. Bu da farklılık arz edecek. Yine evden bakım hizmetlerini hastanemizden sağlayacağız. Zaten poliklinik hizmetlerimiz çok güzel olacak. Şu anda 90 polikliniğimiz var. Bunların tamamı hizmete açıldığı zaman çok ciddi bir sayıda hasta bakma potansiyeline sahip olacağız. Bunun da şehrimizi bir nebze olsa da rahatlatacağına inanıyorum” diye konuştu.  

MHRS sitemi geçerli olacak

Vatandaşlara uyarılarda buluna Karaaslan, “Ülkemizdeki birinci basamak sağlık hizmetleri aslında çok güzel dizayn edilmiş, imkânlarımız çok fazla. Zaten Aile Hekimi Uygulaması şehrimizde de oturmuş durumda. Çok fazla bir rahatsızlığımız yoksa hastaneye gelmek zorunda değiliz. Aile hekimi arkadaşlarımız da çok tecrübeliler ve bu konuda yeterli tedavi yapma yetenek, bilgi ve donanımları bulunmakta. Bu noktada gönülleri rahat olarak birinci basamak hastanelerimize gidebilirler. Bu da nitelikli hizmet veren ikinci ve üçüncü basamak hastanelerimizi rahatlatacak, MHRS’deki randevu süresini kısaltacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık istiyoruz. Hastanemizde de MHRS sitemi geçerli olacak” ifadesini kullandı.