Güç birliğiyle yola çıktık

Malatya'da birçok iş insanı bir araya gelerek Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği'ni (MAGİNDER) kurdu. MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, iş insanları olarak finansal güç birliktelikleri oluşturma vizyonu ile yola çıktıklarını belirterek, Malatya'nın bölgede lider şehir olması için toplumun her kesiminin katılımına ve desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Güç birliğiyle yola çıktık

Malatya'da Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) kuruldu. Dernek yönetim kurulu üyeleri kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, istişarelerde bulunuldu. Burada açıklamalarda bulunan MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, sivil toplum kuruluşlarının artışına dikkat çekerek, bölgesinde lider şehir olmak isteyen Malatya’nın, bu iddiasını her kesimin katılımı ve desteği ile gerçekleştirebileceğine vurgu yaptı. 

STK’lara ihtiyaç var

STK’lara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karademir, "Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin arttığı çağımızda, ticari, bilimsel, kültürel, sanatsal, düşünsel alanlarda toplumlararası ilişkiler büyük önem kazandı. Başka bir deyişle uluslararası ilişkiler gittikçe daha çok "sivil”leşti, devlet-dışı, hükümet dışı bir kimlik kazandı. Uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri toplumsal kararların alınmasında seçilmişlerle birlikte rol alıyorlar. Uluslararası camia ve sivil toplum örgütlerinin rolü seçilmişlerin yerini almak değil, katılımcı bir anlayışla onları desteklemek ve iyileştirmek için sorgulamak gerekiyor. Eğer dünyanın daha iyi bir yer olmasını, daha rahat çalışabileceğimiz, daha huzurlu yaşayabileceğimiz bir ortam istiyorsak hepimize sorumluluklar düştüğünü kabul etmeli ve sivil toplum örgütlerinde aktif olarak yer almalı” dedi.

Malatya lider şehir olacak

Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakabilmek adına sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Karademir, "Gelecek nesillere sağlıklı bir toplum bırakmak adına bir sivil toplum kuruluşu olarak görevimizin farkındayız ve diğer sivil toplum örgütlerinin de aynı inançla hareket ettiklerine inanıyoruz. Malatya'mız bölgesinde lider şehir olma iddiası, ancak toplumumuzun her kesimi ile katılımı ve desteği ile gerçekleşebilir" açıklamasında bulundu.

Geleceğe hazırlanıyoruz

MAGİNDER olarak finansal güç birliktelikleri oluşturma vizyonu ile yola çıktıklarını belirten Karademir, "Malatya Girişimci İş İnsanları olarak geleceğe hazırlanan, strateji geliştiren, kurumsal yapıya sahip, yönetim becerisi olan, finansal güç birliktelikleri oluşturma vizyonu ile yola çıktığımızı siz değerli basın mensuplarımızla paylaşmak isteriz" ifadesini kullandı.