Gözler aday açıklamasında

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin duyuracağı isim kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, tanıtım toplantısının yapılacağı 18 Ocak Perşembe gününden önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sami Er'i arayıp görevi tebliğ edeceği öğrenildi. 

Gözler aday açıklamasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’nin adayı perşembe günü saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde düzenleyecek aday tanıtım toplantısında açıklanacak. Ancak son günlerde Malatya kamuoyunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ak Parti’nin Sami Er isminde karar verdiği, kararın Sami Er’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tebliğ edileceği öğrenildi.  

Gözler aday açıklamasında

Gazetemiz, 20 Eylül’de yaptığı haberde; Sami Er’in isminin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulduğunu kamuoyuna duyurmuştu. 

Bunun akabinde ekim ayında İstanbul Fatih Belediyesinde Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Sami Er, bir nevi haberimizi doğrulamıştı. 

Gözler aday açıklamasında

Geçtiğimiz günlerde ise kulislerden kamuoyuna sızan listede; Ak Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sami Er isminin yer aldığı görüldü. 

18 Ocak Perşembe günü açıklanması beklenen Ak Parti Büyükşehir adaylarının; aday açıklanması öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, aralarında Malatya'nın da olduğu Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını bizzat arayarak görevi tebliğ edeceği öğrenildi.