Görür'den düzeltme bekliyoruz..!

17 yılı aşkın süredir tarafsız ve ilkeli yayıncılık yapan Malatya Net Haber gazetesi olarak, Prof. Dr. Naci Görür'ün sosyal medya hesabından sitemizde yer alan bir habere ilişkin yaptığı paylaşıma açıklama gereği duyduk.

Görür'den düzeltme bekliyoruz..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Net Haber gazetesine yönelik sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. 7 Mayıs tarihinde yaptığımız haberde, fotoğrafını kullanmadığımızı, herhangi biriyle fotoğrafı yan yana koymadığımızı ilettik. 

Haberin başlığında; "Malatya'da Fay Hattı Tepkisi: Görür ve Demirtaş Tartıştı!" ifadesi ise Prof. Dr. Naci Görür'ün Malatya Doğanşehir'deki vatandaşların fay hattı tepkisi açıklamalarına ilişkin yaptığı paylaşımı, bir başka deprem uzmanının alıntılayarak yanıt vermesinden kaynaklanmaktadır.

Prof. Dr. Naci Görür ile yaptığımız görüşmede, haberdeki "tartıştı" ibaresinin fotoğrafa indirgenmemesi ve herhangi bir fotoğrafının kullanılmadığı açıkça belirtilmiştir.
6 Şubat depremleri sonrasında ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri olan deprem ve fay hatları konusunda, deprem uzmanlarının açıklamalarını tarafsız ve açıklayıcı bir şekilde kamuoyuna aktarmayı görev bilmekteyiz. Bahsi geçen haber de bu çerçevede, tarafsız, şeffaf ve gazetecilik ilke ve ahlak kurallarına uygun bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Akademik çalışmalarıyla ülkemizin bilimine önemli katkılar sunan ve görüşlerine her zaman değer verdiğimiz Prof. Dr. Naci Görür'den, etik değerler çerçevesinde yaptığı paylaşım metnini düzeltmesini bekliyoruz. Takdir kamuoyunun!

Söz Konusu olan Haberin Linki için Tıklayın...