Gönüller bir oldu: 142 sandalye teslim edildi

Arapgir'de düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında 142 akülü ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Gönüller bir oldu: 142 sandalye teslim edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Arapgir Kaymakamlığı, Arapgir Belediyesi, Avrupa Türk-İslam Kültür Dernekleri Birliği (ATİB) ve Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şubesi iş birliğinde yürütülen geniş kapsamlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 142 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye, Arapgir ve çevre ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Arapgir Belediye Başkanlığı Hizmet Binası yanında bulunan eski düğün salonunda düzenlenen törene Arguvan, Keban, Ağın, Divriği ve Kemaliye ilçelerinden de çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bugün manevi haz ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz”

Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şubesi Başkanı Sadık Karagöz konuşmasında şunları söyledi: “Her zaman söylüyoruz, bakılmayan gözlere bakmak, tutulmayan elleri tutmak, girilmeyen kalplere girmek, karanlık yüreklere umut ışığı olmak, işte tam da bugün o günlerden birini yaşıyoruz. Bu manevi hazzı, mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. İlçemizde ve bölgemizde 1 günde tek seferde 142 akülü ve manuel sandalye dağıtımıyla rekor yaşadığımız anlamlı bir gün.

Bu projede bizlere düşen görev, sorumluluk bölgemiz olan Yukarı Fırat Havzası’ndaki ilçelerimizi tarayıp hak sahiplerini tespit etmek oldu. Ekiplerimiz ile birlikte tüm ilçelerimizi tek tek ziyaret ettik. Kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, sosyal yardımlaşma vakıflarımız ve milli eğitim müdürlüklerimiz ile bir araya gelerek taramaları gerçekleştirdik ve titizlikle ciddi bir inceleme sürecimiz başladı.

Komisyonumuz tarafından öncelikli şartımız olan engelli sağlık kurulu raporu olması gerekiyordu. Bu belgeleri uygun görülen kişileri tek tek değerlendirmeye aldık. Komisyonumuzca uygun görülen kişileri belirledik. İlçe ziyaretlerimizde güzel örneklerle karşılaştık. Kemaliye’nin bir köyünde genç bir evladımız ilkokula gidiyor ama ayaklarını kullanamıyor, evleri okula uzak mesafeli. Babaannesi her gün sırtında taşıyor. Bu evladımızın o arabaya kavuştuktan sonra okula gitme heyecanını gözünüzün önünde bir canlandırın; böyle bir mutluluk olamaz.

Bize bu günü yaşatan, katkı sunan ATİB Genel Başkanı İmam Cengiz başkanımıza ve değerli heyetine yürekten teşekkür ediyorum.”

“Bugüne kadarki en anlamlı programı yapıyoruz”

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çok kıymetli hemşehrilerim, çok kıymetli misafirler… Öncelikle organizasyonda görev alan herkese, peşinen isim ayırt etmeden teşekkürü borç biliyoruz. Bir empati ile başlıyor her şey. Kendinizi onun yerine koyabilirseniz, onun yaşadıklarını hissedebilirseniz, istemeye başlarsınız ve ‘istediğim şeyi nasıl yapabilirim’ diye düşünürsünüz.

Biz 2010 yılında engellilerin engelini ortadan kaldırma duyarlılığını orada başlattık. Bir ev ziyareti sonrası Arapgir’de kimler var diye tarama gerçekleştirdik. MaviAy ile sözleşme yaparak bütün engelli bireylerimizi aileleriyle birlikte haftada üç gün Malatya’ya göndererek rehabilite etmeye başladık. Baktık o da olmuyor; birlikte çalıştığımız mesai arkadaşımız Sadık Karagöz ile istişarelerde bulunarak engelli merkezi kurmak için girişimlerimiz oldu. Beyazay çatısı altında birleşerek, Arapgir Belediyesi ve diğer kurumlarla birlikte bu günlere taşımak nasip oldu.

Çalışmalarından dolayı Sadık Karagöz ve tüm ekibine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum; çünkü çok kıymetli bir iş yapıyorlar.

Engelli adayı olan bizler… Ayağımız taşa takılsa düşmekten bizi kimse tutamaz. Düştükten sonra engelli kalmayacağınıza dair kimsenin garantisi olamaz. İnsan sinir yapısı üzerindeki küçük bir saç teli kadar bir sinirin kopmasıyla yatağa bağımlı, ayakta duramayan, yemeğini yiyemeyen bir varlık haline gelebilme ihtimali her zaman vardır. Dolayısıyla burada bu duyarlılığı üst seviyede tutuyoruz.

Bugün bu salonda bugüne kadarki en anlamlı program yapılıyor. Alacak, kullanacak ve hayatlarına biraz da olsa kolaylık getirecek bu alet ve ekipman grubunu bizi vesile kılarak halkımıza kazandıran ATİB Başkanıma; birlikte çalışmaktan onur duyduğum Sayın Kaymakamımız Muhammet Kılıçaslan’a; ve buraya gelen tüm ailelerimize teşekkürü borç biliyorum.”

“Mutluluklar paylaşınca çoğalır, sıkıntılar paylaşınca azalır”

ATİB Genel Başkanı İmam Cengiz konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Mutluluklar paylaşınca çoğalır, sıkıntılar paylaşınca azalır. Biz engelli dediğimiz, aslında gönülleri engin ve ufuksuz olan kardeşlerimizin yarasına derman olmak gayreti içerisinde bulunurken, aslında kendimizi teselli ediyoruz. Onlar bize bu imkânı sunuyorlar.

Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır; imtihanın ne olduğunu bizlere her gün yaşatarak gösteriyorlar. Bugün bu organizasyonda emeği geçenlerden, organize edenlerden, dağıtanlardan, daha doğrusu bizim hizmetimizi kabul buyuran değerli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun.

Biz söz verdik; Arapgir ile olan muhabbetimizden dolayı, normal şartlarda her bölgede bir defa dağıtım gerçekleştiriyoruz. Bundan önce Giresun’daydık, bu sefer Arapgir’e nasip oldu, bundan sonra başka bölgedeyiz. Ama Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu’na verdiğimiz söz için birinci ayda 25 adet aracı tekrar getireceğiz.”

“Empati kurmak hepimizin vazifesidir”

Arapgir Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan da organizasyona katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ederek şunları söyledi: “Az önce başkanlarım ifade ettiler. Aslında her birimiz bir engelli adayıyız. Her birimiz en ufak bir ayak burkulmasında bu kaderi yaşayabilecek durumdayız. Bu yüzden hak sahibi olan vatandaşlarımızla kendimizi ifade etmemiz, empati yapmamız çok kıymetli. Biz de bu duyguyu, bu empatiyi bu tür organizasyonlarla taşımaya, öğrenmeye vesile oluyoruz.

Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak, onların erişilebilirliğini artırmak hem yöneticiler olarak hem de bu kaderi yaşamayan vatandaşlarımız olarak her birimizin vazifesi.

Bu organizasyon da bu vazifeye en anlamlı katkıyı sağlayan; onlara bir araç, bir el, bir kol olan, akülü ve manüel tekerlekli sandalye ile bu işe destek veren, bu araçların vatandaşlarımıza ulaşmasına katkı sağlayan herkese; bu vesile ile ATİB Genel Başkanıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

Bu sandalyelerin buraya ulaşmasına vesile olan Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Gerçekten kendisi kişisel ilişkileriyle, insani ilişkileriyle bu hayrın Arapgir’e ve havzamıza ulaşmasına vesile oldu.

Ayrıca çevre ilçeler ile iletişimde bulunarak, ziyaretler gerçekleştirerek bu yardımların en doğru yere, en doğru şekilde ulaşmasına katkı sağlayan Beyazay Derneğimize ayrıca teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı. Program sonunda tekerlekli sandalyelerini teslim alan vatandaşlar, duydukları memnuniyeti dile getirerek tüm yetkililere teşekkür etti.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme