Gönül Dağı'nda bir ayrılık daha! Seyirci gözyaşlarına boğulacak

TRT1'nin sevilen dizisi Gönül Dağı yayınlandığı ilk bölümden itibaren tüm Türkiye'de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Her Cumartesi yayınlanan dizi, Anadolu'nun en ücra köşelerinde yaşanan yaşam hikâyelerini harmanlayarak hazırladığı bölümleriyle reytinglerde ilk sırayı kaptırmıyor.2020 yılında yayınlamaya başlayan ve 115 bölüm yayınlayan dizi, gerek karakterleriyle gerekse hikâyeleriyle büyük ilgi uyandırıyor. Peki dizinin hikâyesi ne? Son bölümde neler yaşandı? Yeni bölümünde izleyiciyi neler bekliyor?

Gönül Dağı'nda bir ayrılık daha! Seyirci gözyaşlarına boğulacak

Dizi, yazar Mustafa Çiftçi'nin gün yüzüne çıkmamış, Anadolu halkının yaşamını konu alan bozkır öykülerinden uyarlanmıştır. Sloganı "Bozkırda bir Anadolu masalı" olarak dizinin afişinde yayınlandı. Dizi, "Gedelli" adındaki bir kasabada yaşayan üç amca oğlunun, yani üç kuzenin hikâyesini anlatmaktadır. Çocukluk yıllarından beri bir şeyleri icat etme, teknolojik araçlarla uğraşıp tamir etme gibi küçük çapta mucitlikler sergileyen bu üç kuzen, büyüdüklerinde de icatlar yapmaya devam ediyorlar ve farklı bir kanat yapısıyla bir uçak geliştiriyorlar. Hikaye bu şekilde devam ediyor.

Gönül Dağı'nda bir ayrılık daha! Seyirci gözyaşlarına boğulacak

Gönül Dağı karakterleri: 

•    Taner Kaya (Berk Atan): Kasabada türlü türlü icatlar yapan zeki, akıllı, bilgili ve hayalperest bir gençtir.
•    Sefer Arslan (Ferdi Sancar): Kasabanın namuslu, dürüst, iyi kalpli bir bireyidir. Zahide'nin kocasıdır.
•    Ramazan Kaya (Cihat Süvarioğlu): Taner ve Veysel'in amca oğludur. Komik ve enerjiktir.
•    Veysel Kaya (Semih Ertürk): Ramazan ve Taner'in amca oğludur. Kolayca sinirlenir.
•    Muammer Kaya (Ali Düşenkalkar): Veysel'in babası, Taner ile Ramazan'ın amcasıdır.
•    Hüseyin Kaya (Erdal Cindoruk): Ramazan'ın babası, Taner ile Veysel'in amcasıdır.
•    Selma (Melis Sevinç) öğretmen

Gönül Dağı'nda bir ayrılık daha! Seyirci gözyaşlarına boğulacak

Gönül Dağı 115. Bölümde neler yaşandı?

Taner, Zafer ve Selma'nın yaşadıkları konu alınırken, 24 Kasım Öğretmenler Günü bölümün konusu oldu. Öğretmenler günü için Taner, Selma'ya çok güzel bir sürpriz hazırladı. Veysel'in ayağını hissetmeye başlaması bütün aileyi çok mutlu eder. Ameliyatı yapacak doktoru bulabilmek için herkes seferber oldu. Taner, Selma ile ilgili ilişkilerini etkileyecek bir karar verir. Taner cesaretini toplayıp Selma’ya evlenme teklifi eder. Taner ve Ramazan, Veysel için bir icat yapmaya karar verirler. Asuman, Ramazan'ın kitabını yarışmaya yollar. Yarışmaya gitmek için yola koyulan ekibin başına aksilikler gelir. Veysel tedavi olmak için Ankara’ya gider. Ameliyat edilen Veysel, sonuç alamayınca üzülür. Veysel’in üzüldüğünü gören babası Muammer, Veysel’i çocukluk hayalini gerçekleştirmek ister ve Veysel’i lunaparka götürür. Ancak Parka giden baba ve  oğlun mutluluğuna gölge düşer ve Muammer kalp krizi geçirir.

Gönül Dağı'nda bir ayrılık daha! Seyirci gözyaşlarına boğulacak

Cumartesi yayınlanacak olan dizide, izleyiciyi neler bekliyor?

Bozkırda yer alan ve sıcakkanlı insanları ile bilinen Gönül Dağı kasabası, sevilen bir ismin vefatı ile yasa boğulacak. Kasabanın düğüncüsü olarak tanınan Muammer, geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeder. Muammer, Gönül Dağı'nda yapılan her düğünde yer alırdı. Neşeli kişiliği ve eğlenceli tavırları ile düğünlerin olmazsa olmazlarından biriydi. Muammer'in vefatı, kasabada büyük bir üzüntü yaratacak.

Gönül Dağı'nda bir ayrılık daha! Seyirci gözyaşlarına boğulacak