Gıdanın önemi artıyor

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, pandemi sürecinde gıdanın önemi bir kez daha anlaşıldığını belirterek, 'Gıdanın önemi artmaya devam edecek. Gıda çeşitliliği denildiği zaman akla TKDK geliyor. İnşallah verdiğimiz desteklerle ve cesaretli yatırımcılarımızla birlikte bu ürün yelpazesini daha da geliştirip Malatya'yı gıda konusunda üs haline getireceğiz' dedi.

Gıdanın önemi artıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde gıdanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını ve gıdanın önemli bir unsur haline geldiğini belirtti. Gıdayla ilgili çok önemli stratejilerin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Tunç, "Bugünkü dünyada bunları da bilişim, teknolojiyle buluşturup, iyi markalar ortaya çıkarmak gerekiyor. Tam da burada TKDK devreye giriyor. Gıda üretiminde, gıdanın işlenmesinde ve bunların endüstriyel ürünler haline getirilmesinde TKDK’nın verdiği desteklerle bu çok daha kolay bir şekilde yapılabilecek ve TKDK’nın destekleriyle bu ürünleri çok daha fazla artırabileceğiz, bunları markalaştırabileceğiz. TKDK’nın makine ekipman desteği de mevcut, sera için de desteği mevcut. Bunun alınma, paketlenme desteği de mevcut, bunun endüstriyel ürün haline getirilmesinde de desteği mevcut. Yani bunların her adımına desteğimiz mevcut. Bundan dolayı gıda denince TKDK akla gelmeli. TKDK’nın gıda üretimleri ve makine ekipmanlar dışında hayvancılıkla ilgili de destekleri ile hayvansal ürünlerin işlenmesi için de destekleri mevcut. Mesela süt inekçiliğe destek olduğu gibi, sütün işlenmesi için de destekler bulunuyor. Bu nedenle gıda, gıda çeşitliliği denildiği zaman akla TKDK geliyor. Bu anlamda üretim yapacak bütün vatandaşlarımızı TKDK ile buluşması lazım. Gıda önemli, daha da önemli hale gelecek. Bizim şimdiden kendi gardımızı alıp, konumlandırmamızı kendimizin yapması gerekiyor. Bunun için de bilişim, teknoloji ve dünyaya hitap edecek tesislerle gıdamıza sahip çıkmamız lazım" dedi.

Malatya'yı gıda üssü haline getireceğiz

Malatya'nın gıda anlamında iyi bir durumda olduğuna vurgu yapan Tunç, "Zaten Malatya’yı sürükleyen bir kayısımız var. Bizim bunların üzerine ilave ederek gitmemiz gerekiyor. İnşallah bu olacak. Yaptığımız tesislerin semerelerini 3-5 yıla daha iyi göreceğiz. Amacımız Malatya’yı bu bölgede gıda üslerinden birisi haline getirmek.  İnşallah verdiğimiz desteklerle ve cesaretli yatırımcılarımızla birlikte bu ürün yelpazesini daha da geliştirip Malatya’yı gıda konusunda üs haline getireceğiz. Bundan sonraki süreçte desteklerimizin rakamı ve faaliyet alanları daha da genişleyecek. Gıdayla uzaktan yakından ilişkisi olan herkesin bizimle buluşması gerekir" diye konuştu.