Genç üreticiye 40 milyon destek

Malatya Kırmızı Et üreticileri Birliği ile Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 'Büyükbaş Hayvancılık Kahyası' kursunun açılışı gerçekleştirildi. Kursa katılan kursiyerlere, iş güvenliği, hayvan bakımı, beslenme, veterinerlik, hizmetleri gibi alanlarda, 8 hafta 80 saat sürecek eğitim verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, yaklaşık 40 milyon lira civarında faizsiz kredi verilecek.

Genç üreticiye 40 milyon destek

Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ‘Büyükbaş Hayvancılık Kahyası’ kurs programının açılışı gerçekleştirildi. Malatya Şeker Fabrikası’nda düzenlenen açılı programında konuşan Malatya Kırmızı Et üreticileri Birliği, kursa katılıp başarılı olan yetiştiricilere Ziraat Bankası’nın 0 faizli 2 yıl vadesiz 3 yıl taksit ile 500 bin TL’ye kadar faizsiz kredi vereceğini söyledi. 

Malatya yetiştiricisine katkı sağlayacak

Taneli, Yeşilyurt Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kursa katılanlara kâhyalık sertifikasının verileceğini belirterek, “80 saatlik 8 hafta sürecek ve 23 Temmuz-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Kursa katılanlara iş güvenliği, hayvan bakımı, beslenme, veterinerlik, hizmetleri gibi alanlarda, hayvan alım ve satımı gibi konularda eğitim verilecektir. Üyelerimize verilecek eğitimden yaklaşık 80 kişiye kurs verilecek, kurs sonunda ise katılımcılara sertifika verilecektir. Ziraat Bankasından 0 faizli 2 yıl vadesiz 3 yıl taksit ile kredi alan yetiştiriciler borçlarını esi taksitler ödeyecek hâlinde ödeyecekler. 18-40 yaş arası yetiştiricilere verilecek olan kredinin şartları veteriner veya veterinerlik teknikleri veya Halk eğitim müdürlüğü veya üniversite nezdinde verilmiş olan sertifika sahiplerine Ziraat Bankası tarafından kredi tahsisi yapılacaktır. Kursa katılan 80 kişiye verilecek olan Kredi, yaklaşık 40 milyon lira civarında olacaktır. Bu da Malatya yetiştiricisi için önemli bir katkı anlamındadır” dedi.

Kurs 8 hafta 80 saat sürecek 

Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı eğitmen Selahattin Özmen ise kursun içeriği hakkında şu bilgileri paylaştı: “Büyükbaş Hayvancılık Kahyası’ 80 saatlik dersi ben vereceğim. Kursun sonunda hayvan üreticilerimiz pratik ve bilgili bir üreticilik yapmış olacak. Kursun içeriğinde iş sağlığı güvenliği bu 12 saat boyunca verilecek. Hayvan bakım beslenmesi. Gebelik, doğum ve sonrası işlemler, buzağı, süt sağım bakım ve beslenmeleri bu kursla size vereceğiz. Kursun sonunda sahada daha bilgili ve becerili olarak bu işi sahada yapacaksınız.”
 

Genç üreticiye 40 milyon destek