Genç Kızılay Malatya'da Gençlerle Buluştu

15-21 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, Genç Kızılay Malatya tarafından çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirildi.

Genç Kızılay Malatya'da Gençlerle Buluştu

Malatya'da 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası, renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda, Genç Kızılay Malatya tarafından düzenlenen "Gençlik Şöleni" adı altındaki etkinlikte, gençler bir araya gelerek çeşitli kültürel etkinliklerle bir haftayı daha coşkuyla tamamladılar.

Genç Kızılay Malatya İl Başkanı Hamza Alaman'ın açılış ve selamlama konuşmalarının ardından gerçekleşen etkinlikte, gençler Kur'an tilaveti, şiir dinletisi, türkü dinletisi, konferanslar ve sunumlarla keyifli bir zaman geçirdiler.

Alaman, katılımcılara teşekkür ederek Gençlik Haftasını kutladı ve Genç Kızılay'ın yeni dönem hedeflerinden bahsetti. Alaman, "Malatyamızın en büyük Gençlik yapılanmalarından olan Genç Kızılay'ımızın yeni dönemde tek hedefi gençliğin tamamına dokunabilmek ve bütün müessis yapılarıyla bir gençlik oluşumunun tesisini sağlamaktır. Bu şölende de yeni dönemde Genç Kızılay'ımızın temel vizyon ve misyonunu göstermede bir mihenk taşı olmuştur. Kendi organizasyonunu yapan gençliğin gücüyle hareket eden gençliği yarınlara yetiştirecek hedefler koyan Genç Kızılay'ımızın yola emin adımlarla devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında türkü dinletisinde Çeşm-i Siyahım, Sunam, Kara Tren Gelmez Ola ve Yemen Türküsü gibi sevilen eserler seslendirilirken, Filistin'li Aktivist Naim Eyyubi ve Doç. Dr. Harun Bekiroğlu'nun ortak sunumuyla "Filistin'de Genç Olmak" konferansı gerçekleştirildi.

Şiir dinletisinde ise Benim Adım Aşk, Visal, Ben Sana Mecburum, Ey Sevgili, Şaşırdım Kaldım İşte, Ben Hep Seni Düşünürüm, Vera Benim, Çocuklar Gibi, Gizli Kalsın, İstemem ve Bulmak gibi şiirler fon müzikleri eşliğinde okundu.