Geleceğin Zihinleri Malatya'da Şekilleniyor

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Beydağı Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen Kademe Kursu büyük ilgi gördü. Kursiyerler, 2 gün boyunca zeka oyunlarının tanıtımı, oyun kuralları ve bu oyunların çocukların gelişimi üzerindeki etkisi hakkında bilgi aldılar.

Geleceğin Zihinleri Malatya'da Şekilleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kursta, zeka oyunlarının tanıtımı, oyun kuralları ve en önemlisi de zeka oyunlarının günümüz çocuklarının gelişimi üzerindeki etkisi ele alındı. Kurs eğitmeni Şükrü Tuncay, zeka oyunlarının Z Kuşağı'nın tablet ve telefondan uzaklaşmasına ve pratik zeka geliştirmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Federasyon Başkanından Destek Mesajı

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) Malatya Temsilcisi Şükrü Tuncay, kursun gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve TAZOF Başkanı Avukat Şaban Kurt'a teşekkür etti. "Oyun çocuğun en ciddi işidir." sözünden yola çıkan Tuncay, akıl ve zeka oyunlarının eğitimde kullanılmasının önemini vurguladı.

Geleceğin Zihinleri Malatya'da Şekilleniyor

Hedef: Akıl ve Zeka Oyunlarını Yaygınlaştırmak

TAZOF olarak "Akıl ve Zekâ Oyunları" kullanımını artırmayı, kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yürüterek oyunların bireylere sağladığı faydalar hakkında başta öğretmen, öğrenci ve velileri bilgilendirmeyi ve toplumun her kesiminde oyun kullanımını istenen seviyeye getirmeyi planladıklarını kaydetti.

Kurs Katılımcıları Yeni Usta Öğreticiler Oldu

Kursa katılan kursiyerler, 2 gün boyunca aldıkları eğitimle zeka oyunlarının eğitmenliği konusunda bilgi ve beceri kazandılar. Kurs sonunda kursiyerlere usta öğretici sertifikaları verildi.