- Haberler
- Video Haber
- Geleceğin şampiyonları Malatya'da yetişiyor! 110 Safkan Arap tayı dünyaya geldi
Geleceğin şampiyonları Malatya'da yetişiyor! 110 Safkan Arap tayı dünyaya geldi
Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesi, asırlık atçılık geleneğini sürdürerek geleceğin şampiyon adayı safkan Arap atlarını yetiştiriyor. Sultansuyu'nda bu yıl şampiyon adayı 110 safkan Arap tayı dünyaya geldi.
Taylar Özel Bakım ve Diyet Programlarıyla Büyütülüyor
At yetiştiriciliği konusunda Türkiye'nin önde gelen merkezlerden biri olduklarını söyleyen Sultansuyu Tarım İşletmesi At Islahı ve Yetiştiriciliği Şube Şefi İsmail Çağrı Yılmaz, tay yetiştirmenin oldukça zorlu bir süreç olduğunu belirtti.
Tayların beslenme ve kas gelişimi konusunda çok titiz davrandıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: “2025 yılında 110 tayımız sağlıklı şekilde dünyaya geldi. Bunların hepsi bizim için birer şampiyon adayıdır. Taylarımız 3 yaşına geldiklerinde hipodroma çıkıp koşuya başlıyor. Doğumdan sahaya çıkışa kadar geçen süreçte dönemlerine göre bakım, beslenme ve diyet programları düzenleniyor. Yaşlarına, gelişim dönemlerine ve mevsim koşullarına göre ihtiyaçları belirlenip karşılanıyor.”
Bakmadan Geçme