Geciktirmeyin, hızlı hareket edin! 'Bu konutlar yapılacak!'

Malatya'da İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Ersin Yazıcı, Malatya'nın birinci gündeminin deprem ve depremin yarattığı sorunlar olduğunu belirterek, ilgili müdürlere kurumlarını ilgilendiren konularda hızlı hareket etmeleri gerektiğini söyledi. 

Geciktirmeyin, hızlı hareket edin! 'Bu konutlar yapılacak!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2023 yılı yatırımların yılsonu genel değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, Malatya’nın problemleri olduğunu ancak önceliğin deprem olduğunu söyledi. Vali Ersin Yazıcı, ilgili müdürlere kurumlarını ilgilendiren konularda hızlı hareket etmeleri gerektiğini belirterek, “İkizce de konutlar yapılıyor. 2 bine yakın konut teslim edeceğiz. Kuralar birkaç güne çekilecek. Bütün kurumlar birbirine yardımcı olacak. Geciktirmeyin. İhalesi yapılmış inşaatlara niye başlayamıyoruz. Bir sürü problemler var. Malatya’nın birinci gündemi deprem ve depremin yarattığı sorunlar. Çarşıda inşaatlarımız devam ediyor. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın Emlak Konut marifetiyle çarşıda çok büyük alanın ayağa kaldırılmaya riayet ediyoruz” dedi.

Geciktirmeyin, hızlı hareket edin! 'Bu konutlar yapılacak!'

İnsanlara evini yapmak mecburiyetindeyiz!
Kırsalda da deprem konutların devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, hak sahipliği kazanan her vatandaşın evinin yapılması gerektiğini belirterek, ilgili kurumların işlemlerinin hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Yazıcı, “Kırsalda deprem konutlarımız devam ediyor. 7 bin 600 küsur kırsalda ilerleme yapmışız. 2 bin 900’ne başlandı. Sahada problemler var. Hukuki problemler var. Vatandaşın yeri olmuyor. Çok problem var.  Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti bunu yapmak mecburiyetinde. İlgili kurumlar yardımcı olmak zorunda.  Bu konutları yapacağız. Lütfen uzatmayın, geciktirmeyin. Bir yandan fiziki sıkıntılar varken bir yandan da sosyal kültürel yapıyı da düşünerek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu insanların evini yapacağız. Bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin afet kapsamında kişi hak sahibi olmuş ise, bu konutu yapacağız bir şekilde. Bunu aklınızdan çıkartmayın. Bu konutlar yapılacak.”

Geciktirmeyin, hızlı hareket edin! 'Bu konutlar yapılacak!'

Vatandaşın rahat etmesi en önemli ödevimiz

117 bin civarında vatandaşın konteyner kentlerde yaşadığını anımsatan Vali Yazıcı, “Depremin yarattığı sonuçlar itibaren şu anda 117 bin civarında insanımız konteynerlerde yaşıyor. Konteyner bölgesiyle ilgili, yoluyla, altyapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla, psiko desteğiyle aklınıza gelen gelmeyen her türlü konusuyla ilgili buradaki tüm arkadaşlarım görevlidir. Dolayısıyla biz istiyoruz ki oradaki yaşayan vatandaşlarımızın özellikle temel ihtiyaçlarını hiçbir sıkıntısı olmasın. Oraya hizmet eden gerek ya da dolaylı olarak oraya katkı sunabilecek herkes görevlidir, ödevlidir ve en önemli ödevlerimizden bir tanesi de orada yaşayan vatandaşlarımızı biraz daha rahat ettirmektir” diye konuştu.