Fiyatlar düşmedi

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, döviz kurunun düşmesiyle birlikte malzeme fiyatlarında düşüş beklediklerini ancak bekledikleri düşüşün yaşanmadığını söyledi.

Fiyatlar düşmedi

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, 10 Ocak Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bülbüloğlu, basın ve medyanın demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olduğunu, halkımızın haber alma hakkını sağlayan önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. 

Artış konut fiyatlarına yansıyor

Sektördeki mevcut durumu da değerlendiren Bülbüloğlu, "Yılbaşından sonra döviz kurunun düşmesiyle beraber, biz malzeme fiyatlarında bir düşüş bekliyorduk. Ancak beklediğimiz gibi bir düşüş olmadı. Yılbaşından sonra cama yüzde 48, çimentoya yüzde 40 oranında ciddi bir zam geldi. Şu anda betonun metreküpü 500 TL civarında. Bunun geçen yılki fiyatı 130-140 TL. Diğer kalemlerde de yüzde 200-300 hatta 400'lere varan bir artış söz konusu. Bu artış konut fiyatlarına yansıyor. Bundan en fazla etkilenen vatandaşlar oluyor. Biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ama elimizde gelen çabayı gösteriyoruz. Hükümetimiz fahiş fiyatlara müdahalesini bekliyoruz. Bu siyaset üstü bir durum. Milyonlar vatandaş adına talep ediyoruz. İnşallah malzeme fiyatları düşer. Vatandaşımın da anayasanın 57. Maddesi uyarınca konuta ucuz erişim hakkını elinden almamış oluruz" diye konuştu.