Fiyatlar cep yakıyor 

Yazın gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarının ucuzlaması bekleniyordu. Ancak sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşanmadı. Yüksek enflasyon nedeniyle fiyatlar günden güne artıyor ve beslenme için olmazsa olmaz sebze ve meyveler artık kiloyla değil gramla alınıyor.

Fiyatlar cep yakıyor 

Sofraların olmazsa olmazı sebze ve meyve fiyatları el yakmaya devam ediyor. Yaz dönemine girilmesiyle birlikte düşmeye başlayan sebze ve meyve fiyatlarında bu sene düşüş yaşanmadı. Fiyatların düşmesi bir yana yükselen enflasyonla birlikte daha da arttı. 6 Şubat’ ta yaşanan deprem tarımsal üretimin önemli şehirlerini vurması ve ürün tedarikinde yaşanan sıkıntılarla birlikte  fiyatlar uçtu ve vatandaşların çoğu tezgâhların yanından geçip gitmeye başladı. Deprem bölgesi olan Malatya’daki vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili gazetemize açıklama yaptı. Tezgâhlardaki fiyatların düşeceğine inanmadığını belirten vatandaş, aksine fiyatların günden güne artacağını dile getirdi.

Eski döneme geri döndük

Malatya’daki bir vatandaş, emekli maaşı aldığı için pazarda istediği kadar poşeti dolduramadığını söyledi. Hemen her gün zam geldiğini belirten vatandaş, şunları söyledi: “Emekli maaşı alıyorum ve bu parayla poşeti dolduramıyorum. Her şey üç dört kat arttı. Her gün zam geliyor. Eski döneme geri döndük sanki. Sabah zam, aksam zam yapılıyor. Ne olacak bu milletin hali? Pahalılık almış yürümüş bakalım ne olacak. Pazarda domates 15 lira markette 30 lira.“

Denetim yok

Denetimin olmadığını vurgulayan başka bir vatandaş ise Pazar tezgahlarında denetim olmadığını ve bu yüzden herkesin kafasına göre zam yaptığını ifade ederek şunları söyledi: ”Denetim yok. Deprem bölgesindeyiz,  eskiden dükkân kirasını başka şeyleri bahane ederlerdi. Şuan dükkân da yok ortada. Neye göre artıyor bu fiyat. Denetim yapılması lazım.”