Fırat EDAŞ'tan kurtarma eğitimi!

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş (Fırat EDAŞ) Malatya'nın da aralarında bulunduğu depremden etkilenen illerde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde çalışanlarına arama kurtarma eğitimi verdi. Fırat EDAŞ Genel Müdürü Alper Erbaş, 'Fırat EDAŞ olarak, bölgemizde sıkça yaşanan afet durumlarına hazırlıklı olmak ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek adına bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz' dedi.

Fırat EDAŞ'tan kurtarma eğitimi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat EDAŞ, faaliyet gösterdiği Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde yatırımlarını sürdürürken, sosyal sorumluluk bilinciyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde çalışanlarına arama kurtarma eğitimi verdi.
Kahramanmaraş merkezli depremin 11 ilimizi etkilediği afetin ardından bölgede kesintisiz ve güvenli elektrik arzını sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Fırat EDAŞ, AFAD ile iş birliği yaparak Hafif Arama Kurtarma eğitimini gerçekleştirdi. İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitime Fırat EDAŞ bünyesindeki 29 çalışan katıldı.
Eğitimlerde, personellere olay yeri yönetimi, olay yerinde davranış şekilleri, enkaza giriş teknikleri, arama kurtarma usulleri, ip ve tırmanış teknikleri ile arama kurtarmada kullanılan malzemelerin teknik özellikleri, bakımı ve kullanımı konularında bilgiler verildi.
15 gün süren eğitimin ardından, katılımcılar sertifikalarını Fırat EDAŞ Genel Müdürü Alper Erbaş ve Operasyon Direktörü Doğanay Özbay tarafından AKSA Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen bir törenle aldılar.
Fırat EDAŞ Genel Müdürü Alper Erbaş, deprem bölgesi olan ülkemizde bu tür eğitimlerin hayati önem taşıdığını vurguladı. Erbaş, "Fırat EDAŞ olarak, bölgemizde sıkça yaşanan afet durumlarına hazırlıklı olmak ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek adına bu tür eğitimlere büyük önem veriyoruz. Benzer eğitim süreçlerinden geçen diğer grup şirketlerimiz ile olası bir afet durumunda arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.