FİFA'nın kararını bekliyoruz

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un kulüp basın sözcüsü Ramazan Yeşilova, Haqi Osman, Eric Ndizeye ve Philip Awuku'nun lisanslarının çıkarılması için FİFA'dan gelecek kararı beklediklerini ifade ederek, 'İnşallah bir an önce netleşir. Bu konuda çok mustarip olmuş durumdayız. Bu oyuncular bizim için mihenk taşları ve onlara kesinlikle ihtiyacımız var. Zaten yetersiz bir kadromuz var, sürecin kısa sürede netleşmesini bekliyoruz' dedi.

FİFA'nın kararını bekliyoruz

Yeşilova, Adil Gevrek yönetimi döneminde yaşanan sıkıntılardan dolayı Haqi Osman, Eric Ndizeye ve Philip Awuku’nun tek taraflı fesih yaptıklarını ifade etti. Olağanüstü genel kurulda göreve seçildikten sonra ilk işlerinin Haqi Osman, Eric Ndizeye ve Philip Awuku ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Yeşilova, “Oyuncularla görüştük, anlaştık, ödemelerini yaptık. Yeni sözleşmeler yapıldı” dedi.  Yeşilova, yapılan anlaşmalar sonrası geriye futbolcuların fesihlerini geri çekmelerinin kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:“Oyuncuların fesihlerini geri çekmeleri için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile görüştüğümüzde üzerinden biraz zaman geçtiği için dosyaların FİFA’ya gönderildiği bildirildi. Bu kez devreye avukatları koyduk ve FİFA ile bir görüşme sağladık. Yapılan görüşmede, oyuncularla anlaştığımızı, yeni sözleşme imzaladığımızı ve geçmişte yaşanan sıkıntıları giderdiğimizi ifade ettik. FİFA, futbolcuyu korumak için kendisini çok ön planda tutuyor. Futbolcularda sıkıntıların giderildiğini ve yeni sözleşme imzaladıklarını FİFA’ya ilettiler. Bu sefer ‘kurulla-kuruluş’ arasında bu sorunun çözülmesini söylediler. FİFA, “Federasyon ile kulüp arasında bu karar verilsin” denildi. Türkiye Futbol Federasyonu yetkiyi almadı, dolayısıyla da bize en büyük darbeyi federasyon vurmuş oldu. Federasyon bekletti ve maili FİFA’ya verdi. FİFA’da hiç uğraşmadan ret verdi.”

FİFA’dan olumlu bir dönüş bekliyoruz

Sorunu çözmek için görüşmelerin sürdüğünü aktaran Yeşilova, “Avukatımızla görüştük ve FİFA’ya yönlendirdik. FİFA’yla görüşmeler devam ediyor. Burada önemli olan futbolcunun beyanıdır. Futbolcularımızda kendi beyanlarını dile getirdiler. FİFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’na bu beyanlar iletildi. Görüşmeler devam ediyor. Kulübümüzün futbolcularla bir sıkıntısı yok. Bizden önce sanki hiç yönetim gelmeyecekmiş gibi bir düşünce içerisine kapılarak, avukatları nezdinde oyuncularımız böyle bir şey göndermişler. Bunda da haklılar çünkü durum net değildi. Şimdi bu bilgi ve belgeleri tekrar attık. FİFA’dan olumlu bir dönüş bekliyoruz” diye konuştu. 

Gerekirse oyuncularımızı FİFA’ya göndereceğiz

Yeşilova, Haqi Osman, Eric Ndizeye ve Philip Awuku’ya ihtiyaçlarının olduğunu kaydederek, “Transfer yapamıyoruz, tahta kapalı. Şu anda FİFA’dan gelecek kararı bekliyoruz. Gerekirse futbolcularımızı da FİFA’ya gönderme durumumuz var. Bu noktada da avukatımızdan haber bekliyoruz. Avukatımız, “Futbolcuların burada olmaları gerekiyor” derse, futbolcularımızı göndereceğiz. Oradaki süreci bekliyoruz. İnşallah bir an önce netleşir. Bu konuda çok mustarip olmuş durumdayız. Bu oyuncular bizim için mihenk taşları ve onlara kesinlikle ihtiyacımız var. Zaten yetersiz bir kadromuz var. Bunu Bodrumspor maçında da çok net gördük. O nedenle bir an önce lehimize bir karar verilmesini bekliyoruz” dedi.