Eyüp bebek yardım bekliyor

Malatya'da daha önce SMA hastalığı nedeniyle bir çocuğunu kaybeden Yıldız Altuntaş, SMA tip 1 teşhisi konulan 3 aylık Eyüp Çınar isimli bebeği tedavisi için gereken yaklaşık 20 milyon TL için sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı. Hayırseverlerden destek bekleyen anne Altuntaş, 'Bir çocuğumu bu hastalıktan kaybettim. İkinci kez aynı evlat acısı yaşamak istemiyorum' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eyüp bebek yardım bekliyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan Galip- Yıldız Altuntaş çiftinin, 3 ay önce dünyaya gelen dördüncü çocukları Eyüp Çınar bebek, Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip1) hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Eyüp Çınar bebeğin,  hastalığının tek bir tedavisi var oda yurt dışında ve oldukça maliyetli.  Maliyeti yaklaşık 20 milyon TL olan tedaviyi görmezse bu hastalıktan kurtarılamayacak ve yaşama şansı azalacak. 

Kimseye ulaşamadık

Konuyla ilgili konuşan Eyüp Çınar bebeğin annesi Yıldız Altundaş, kendilerinin bu parayı karşılaması imkansız olduğunu belirterek, tek umutlarının hayırseverlerden gelecek olduğunu söyledi. Altuntaş, İlk doğan çocuklarını, SMA1tip Kas Hastalığından kaybettikleri için Eyüp Çınar bebeğin, doğduğu zaman kan aldırıp tahlile yolladıklarını anlatarak, "Maalesef aynı hastalığın onda da çıktığını öğrendik. Bu hastalığın bir tedavisi yok. Sadece yurt dışında kesin sonuç veren tedavisi var. O ilaca ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için herkesten yardım bekliyoruz. Yardımlarını bizden esirgemesinler. Bu ilaca kavuşmamız gerekiyor. Devletimizin bize sağladığı bir tedavi var. Kesin bir sonuç vermiyor. Sadece hastalığı yavaşlatıyor. Yani hızlı gidiyorsa yavaşlatıyor. Ama kesin sonuç vermiyor. O yüzden onun sonu da ölüm oluyor. Onun için bizim yurt dışındaki ilaca ulaşmamız gerekiyor. Maliyeti 2, 4 milyon dolar (Yaklaşık 20 milyon TL). Sosyal medya Instagram üzerinden bir kampanya başlattık. Ama henüz yüzde 1'iz hiç ilerleyemedik. Kimseye ulaşamadık, hangi kapıyı çalsak açılmıyor, açılsa bile tekrar yüzümüze kapanıyor. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz.  Yardım severlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

İkinci kez aynı evlat acısı yaşamak istemiyorum

'Bir çocuğumu bu hastalıktan kaybettim. İkinci kez aynı evlat acısı yaşamak istemiyorum' diyen anne Altuntaş, "Oğlumu kaybetmek istemiyorum. Evlat acısı çekmeyen hiç kimse bilemez. Allah kimseye de vermesin. Çok zor bir durum. İlk çocuğumu bir buçuk yaşında kaybettim. Bu hastalık doğduğu zaman fark edilmiyor. 3 aydan sonra hareketli çocuk, kas kaybı yaşadığı için hareketsiz hale gelmeye başlıyor. Biz bu şüpheyle hastaneye başvurduğumuzda SMA1Tip Kas Hastası olduğunu öğrendik. Zaten öğrendiğimiz gibi hastaneye yoğun bakıma kaldırdı.  Bir buçuk yaşına kadar yoğun bakıma, makineye bağlı yaşadı. O zaman tedavi yoktu. 2009 yılında doğdu. 2010 yılının sonunda vefat etti" şeklinde konuştu.