Etinizi dinlendirmeden sofraya koymayın| Rigor Mortis'e karşı 24 saat kuralı!
Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin sindirim sistemi problemleri ve kalp-damar hastalıklarına yol açabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Işınsu Kendirlioğlu, bayram süresince sağlığın korunması için önemli beslenme önerilerinde bulundu.

Kurban Bayramı için günlük öğün dengesinin önemine değinen Kendirlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Günlük Öğün Dengesi:
1. Kahvaltıda hafif beslenin: Zeytin, peynir, tam buğday ekmeği, sebze gibi hafif ve dengeli gıdalarla güne başlayın.
2. Et tek başına değil, sebzeyle birlikte tüketilmeli: Etin yanında mutlaka salata, sebze yemekleri veya tam tahıllar bulundurun.
3. Öğün atlamayın: Etin verdiği tokluk hissiyle öğün atlamak metabolizmayı yavaşlatabilir. Ana ve ara öğünleri atlamamaya çalışın.
4. Porsiyon kontrolü yapın: Et tüketiminde porsiyonlara dikkat edin. Günde ort 120-150 gram kırmızı et yeterlidir.”