Esnaf sıkıntıda

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 'Esnafımız işlerin olmayışından mustarip. Piyasa durgun. İnsanların cebinde para olmadığı için alışverişlerini yapamıyor. Herkes seçime kilitlenmiş durumda ama seçimden sonrasının daha kötü olacağına dair de bir beklenti var' dedi.

Esnaf sıkıntıda

Marasalı, seçim çalışmaları kapsamında Halep Caddesi, Yeni Cami ve Sıtmapınar’ında esnaf ziyaretinde bulundu. Kültür Mahallesi’nde de mahalle toplantısında vatandaşlarla bir araya gelerek, yerel seçimlerin önemini anlattı ve destek istedi. Esnafın ekonomiden kaynaklı sıkıntılarını dinleyen Marasalı, “Esnafımız işlerin olmayışından mustarip. Piyasa durgun. İnsanların cebinde para olmadığı için alışverişlerini yapamıyorlar. Herkes seçime kilitlenmiş durumda ama seçimden sonrasının daha kötü olacağına dair de bir beklenti var. Esnafın ve yolda gördüğümüz vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri su fiyatlarını ve ulaşımda bilet fiyatlarını nasıl düşüreceksiniz. Su fiyatları ile ilgili Malatya’nın en önemli hususlarından biri israf. MASKİ’deki israfın önüne geçersek, planlamayı iyi bir şekilde yaparsak, güneş enerjisi santralleri ve panelleri ile Malatya’ya su pompalayan motorların elektriğini güneşten tedarik edersek su fiyatları yüzde 50 düşer. Erkenek’ten suyu alan Gölbaşı, suyun fiyatını 1,5 liradan satıyor, para kazanıyor, MASKİ 4 liradan satıyor zarar ediyorum diyor, borç içerisindeyim diyor. O zaman bunda bir yönetim yanlışlığı var. Yine bir başka husus otobüs fiyatlarını 2 TL’den 1 TL’ye düşüreceğiz. Otobüs fiyatları, bilet fiyatları bir sosyal hizmet olarak yapılır, kar amacı ile yapılmaz. Eğer minibüsçü 1.75 TL’den yolcu taşıyıp da para kazanıyorsa, o zaman belediyede de 2 liradan taşıyıp hem işçisinin maaşını verebilir, hem otobüsünü yenileyebilir hem de yakıt bedelini çıkarabilir. Elektrikli trambüslere geçtik. Maliyeti sıfır diyorlar, neredeyse bedavaya yolcu taşıyoruz diyorlar. Bu yatırım da bir sefer yapıldı. Güneş enerjisinden elektriğini alıp veriyorlar. Güneş enerjisinden dolayı elektriğe bedel ödemiyorsan o zaman minibüsçü ile rekabet edebilir imkanının olması lazım” dedi.

Bizim derdimiz üzüm yemek

Marasalı’nın son durağı da Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kültür Mahallesi oldu. Kültür Mahallesi’nde organize edilen mahalle toplantısında vatandaşlar ile bir araya gelen Marasalı, 31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerin önemine de değinen Marasalı, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’a bazı sorular yöneltti. Marasalı, “Önümüzdeki süreç, Yerel Seçim süreci ve Malatya’yı konuşacağız. Bizim derdimiz üzüm yemek. Bana sorsalardı, ben şeker fabrikasının oraya hastane yapmazdım. Eğer kenti büyütecekseniz, şehrin iki noktasına iki tane hastane yapılsın. Hem hastanenin yoğunluğunu azaltmış olurduk hem de farklı iki bölgeyi kalkındırmış olurduk. Yine eski belediye binasının önündeki meydanın altına iki katlı otopark kurtarıyor. Hem esnafın otopark sıkıntısını çözecek, hem de belediyenin gelir kaynağı olacak. Münir Erkal’ın 1999’da bıraktığı Malatya ne ise Yeşilyurt bölgesi için Büyükşehir belediye binasını çıkarın onun dışında yeni olan ne var. Selahattin ağabey bir iddiada bulunuyor, benim borcu yok diye. Madem borcun yok, kasanda da para var o zaman buranın kaldırımını, ışıklandırmasını neden yapmadın? Madem borcun yok neden her dönem Meclis’ten borçlanma yetkisi istiyorsun. Encümenlerden her dönem borçlanma yetkisi isteniyor. Peki, bu borçlanmayı nereye yapıyorsun? Değerli ağabeyim madem senin borcun yok, her bütçede neden faiz ödemesinde bulunuyorsun? Bankada parası olan adamın faiz geliri olur. Ama senin bütçende faiz gideri var. O zaman buna cevap verilmesi lazım. Burada bir yanlış algı mı var yoksa hesapta mı bir yanlışlık var? Bunun ortaya çıkarılması da hem benim hem de sizin boynunuza borçtur. İnsanları düşünürseniz Fahri Kayahan’da kaldırım yapıyorsunuz, buradaki insanların da kaldırıma ihtiyacı var ben bunu yapayım derseniz, adalet ile hükmederseniz, buraya kaldırım yapmazsanız gece uykunuz gelmez” dedi.