Erken tanı ve tedavi hayat kurtarır

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi'nin Türkiye'de kamu hastaneleri arasında en fazla kök hücre ve kemik iliği nakli yapılan merkez konumun olduğunu söyleyerek, kanserde erken tanı ve tedavinin hayat kurtaracağını söyledi. 

Erken tanı ve tedavi hayat kurtarır

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Yayımlanan paylaşımda, kanserin erken tanı ve tedavinin hayat kurtaracağını vurguladı. 

Erken tanı ve tedavi hayat kurtarır

Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle kanserin erken tanı ve tedavisinin hayat kurtardığını hastalıktan değil, geç kalmaktan korkmamız gerektiğini önemle hatırlatmak isterim. Erken teşhis ve tedavi ile ilgili farkındalığımızın artması temennisiyle tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim. Üniversitemiz Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi, Türkiye'de kamu hastaneleri arasında en fazla kök hücre ve kemik iliği nakli yapılan merkez konumundadır. Tam donanımlı 217 yatağıyla Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanelerinden biri olarak sadece bölgemize değil tüm ülkemize şifa dağıtmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Erken tanı ve tedavi hayat kurtarır

Kızılay, kanser tedavisi yapan bir hekim olarak kanser gününde önerilerde bulunarak, "Kanser tedavisi yapan bir hekim olarak kanser gününde bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Kanser hastalarımızın sabırla tedaviye devam etmelerini öneriyorum.

Tedavi başarısı çok arttı. Yine de en iyisi hiç kanser olmamak. Bunun için;

1. Sigara (nargile dahil) içme,

2. Alkol alma,

3. Obez olma,

4. İşlenmiş gıda da seçici ol,

5. Güneş (ultraviyole) ışını ve radyasyondan (gereksiz bilgisayarlı tomografi ve film çekimi) korun.

6. Üç haftadan uzun süren bir şikayetin varsa ihmal etme, doktora git

Bunlara dikkat edersen kanser olma riskini çok azaltırsın veya erken tanı ile tam tedavi olabilirsin. Kanser doktorlarımıza güven ve önerilerine tam uy. Bunun dışında şarlatan istismarcılara itibar etme. Onkoloji hastanemiz sadece şehrimize değil tüm ülkemize şifa dağıtıyor" ifadelerine yer verdi.