Erdoğan, Malatya için butona bastı..!

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da yapımı tamamlanan kalıcı konutların 2. kura çekimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısıyla gerçekleştirildi. 

Erdoğan, Malatya için butona bastı..!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da, evleri yıkılan vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar sürerken, 2.etapta tamamlanan bin 700 konut ve kırsal konut Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla hak sahiplerine teslim edildi.

Erdoğan Malatya için butona bastı

Teslim törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans bağlantısıyla katıldı. Ülkede ve dünyadaki gelişmelerin deprem bölgesiyle ilgili programlardan uzaklaştırmasına izin  vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Geçtiğimiz ayın başlarında 46 bin konut ve köy evinin anahtarlarını teslim etmiştik. Bugün de 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz. Ülkede ve dünyada ne yaşanırsa yaşansın hiçbir gündemin bizi deprem bölgesi ile ilgili programımızdan uzaklaştırmasına izin vermiyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları da yakından takip ediyoruz “dedi.