Erdoğan'dan Malatya'ya müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden ağır hasar alan Malatya Yeni Camisi'nin hayırsever bir işadamının yardımıyla yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi. 

Erdoğan'dan Malatya'ya müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu yapılan 201 eserin, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplu açılış törenine katıldı. Bu yılki Vakıf Haftası'nın, yurt içinde ve yurt dışında restorasyonu tamamlanan 201 vakıf eserinin toplu açılışı yapılarak idrak edildiğini ifade eden Erdoğan, vakıf kültür varlıklarının ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya'ya müjde!
6 Şubat tarihli yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya Yeni Camisi’nin tüm yapım masraflarını karşılayan hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül takdim edildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, pek çok eserin restorasyonunun, imarının ve ihyasının başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Törende ödülünün takdim edileceği iş insanı ve hayırsever Bayram Kızılaslan'ın 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya Yeni Camisi'nin tüm yapım masraflarını üstlendiğini aktaran Erdoğan, Kızılaslan'ın maddi desteğiyle şehrin simgelerinden olan bu tarihi eserin süratle ayağa kaldırılacağını ifade etti. Depremde yıkılan ve hasar gören vakıf eserlerinin ihyası için gösterilen her türlü çabayı takdirle karşıladıklarını dile getiren Erdoğan, vakıf medeniyetinin oluşumunda sürdürülmesinde, muhafazasında emeği geçen herkese şükranlarını sundu, ebediyete intihal eden vakıf insanlarını ve hayırseverleri rahmetle yad etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malatya'ya müjde!