Er tarih verdi: Final aşamasındayız!

Malatya'daki konut ve iş yeri inşaatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 'Final aşamasındayız. Allah'ın izniyle 2026'nın ilk aylarında, ilk çeyreğinde veya yarısına doğru bütün işler bitmiş olacak.' dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin kasım ayı 6’ıncı meclis toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentteki çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şeffaf Olmaya Çalışıyoruz

Göreve başladıkları günden bu yana şeffaf ve hesap verebilir belediye olmaya çalıştıklarını aktaran Er, şunları söyledi:

“Bizler de başından beri belirttiğimiz gibi şeffaf olmaya hesap verebilir olmaya, adaletli olmaya çalışıyoruz ve bunun için de gayret ediyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizin temeli de budur zaten. Her şey şeffaf olunca, hesap verebilir olunca, gizli ajanda olmayınca herkes birbiriyle daha samimi, daha muhabbetle sarılıyor ve işler de iyi gidiyor. Meclisimizin aldığı kararlar, sahadaki tüm arkadaşlarımızın gayretiyle hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve hakikaten gözle görülür bir şekilde de Malatya'mızın nasıl ayağa kalktığını hepiniz görüyorsunuz.”

68 Bin Bağımsız Bölümde Kuralar Çekildi

Malatya’da kura çekimlerine dair açıklamalarda bulunan Er, kentteki çalışmalara katkı sunan bakanlara da hemşehrilik beraatının verildiğini dile getirdi. Er, “Bugüne kadar 68 bin bağımsız bölümün kuralarını çektik. Başta merkez olmak üzere işyerleri, konutlar ve kırsalın kura şekilleri gerçekleşti. Tabii ki Malatya'mıza kimin katkısı olursa biz gönülden müteşekkiriz. Meclisimiz buna dayanarak Malatya'ya yapılan çalışmalar, yapılan fedakârlıktan dolayı, bakanlarımıza burada hemşerilik beraatı vermiş olduk. Ben bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Çalışmaların son aşamasına yaklaştığını da vurgulayan Er, şu şekilde konuştu:

“İlk geldiğimiz günlerde “Son vatandaşımızın kalıcı konutuna ulaşıncaya kadar, vatandaşımız son iş yerine ulaşıncaya kadar bize durmak, yorulmak yok” dedik. Bu gayretle çalıştık. Hakikaten depremin yaraları sarılıyor. Final aşamasındayız. Allah'ın izniyle 2026'nın ilk aylarında, ilk çeyreğinde veya yarısına doğru bütün işler bitmiş olacak.”
 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Yorumlar 1
Vizyon-Er 01 Aralık 2025 22:19

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in meclis konuşması, son dönem yerel yönetim tartışmalarında artık daha görünür hâle gelen iki farklı belediyecilik anlayışını tekrar ortaya koyuyor: Bir tarafta şeffaflık ve hizmet odaklılık; diğer tarafta ise çürümüşlük, dağınıklık ve ideolojik körlükle örülü bir belediyecilik pratiği. Sami Er’in konuşmasında altını çizdiği üç temel ilke — şeffaflık, hesap verebilirlik ve gizli ajanda olmadan çalışma — bugün özellikle İstanbul başta olmak üzere bir süredir tartışmaların odağında olan CHP’li belediyelerde fazlasıyla eksik olan unsurlar olarak göze çarpıyor. İstanbul’da aylardır süren ihale skandalları, belediye iştiraklerindeki usulsüz görevlendirmeler, bütçe disiplini ve proje yönetimi konularındaki kötü performans, hatta belediye kaynaklarının siyasi propaganda için kullanılması gibi konular; CHP’li yönetimlerin artık kronikleşmiş sorunlarını oluşturuyor. Bunlara ek olarak kadroların liyakatten kopması, belediyelerin adeta parti içi kliklerin rant alanına dönüşmesi ve hizmet üretmek yerine sürekli siyasi kampanya modunda hareket edilmesi, büyükşehirlerin gerçek sorunlarına uzun süredir çözüm üretilememesine neden oluyor. Tam da bu noktada Sami Er’in yaklaşımı farklı bir yere oturuyor. Malatya gibi deprem sonrası ağır bedel ödemiş bir şehirde, belediye yönetiminin bürokrasiyi, Ankara temaslarını, yatırım takvimini ve yerel ihtiyaçları aynı anda senkronize ederek ele alması; belediyeciliğin ideolojiyle değil sorumlulukla yapılabileceğini gösteriyor.

Bakmadan Geçme