Emekliye öncelik tanınsın! Peşinat Alınmasın

500 Bin Sosyal Konut Projesi'nde depremzede emeklilere öncelik verilmesi gerektiğini belirten Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Temsilcisi Haydar Göktaş, 'Emekliden peşinat talep edilmemesi gerekir. Kiracı emeklilerin taksitleri aylık gelirine göre düzenlenmeli ve konut taksitleri konutların tesliminden sonra başlatılmalıdır.' dedi.

Emekliye öncelik tanınsın! Peşinat Alınmasın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşik Emekliler Sendikası Malatya Şube Temsilcisi Haydar Göktaş, 500 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı’nın müjde olarak duyurduğu 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nin emekli, dul, yetim ve asgari ücret alan vatandaşları umutlandırdığını ifade eden Göktaş, şunları kaydetti: 

“İnşallah emeklilerin şartları göz önünde tutulur da hak eden evine, yuvasına kavuşur. 

Günümüzde 17 milyon emekli ve ailesinin en büyük sorunu barınma sorunudur. Milyonlarca emeklinin maaşı ev kirasına yetmiyor. Ev konut sahibi nasıl olacak. Miras kaldıysa veya 2002 öncesi ev alabildiyse şimdi iktidarın verdiği maaşla gıda, eğitim, sağlık, faturasını ancak ödeyebiliyor. Giyim, beyaz eşya, mobilya ihtiyacını bitpazarında yani ikinci el alarak giderebiliyor artık. Bu iktidardan önce kira öder gibi ev sahibi olurken bugün ev satın alır gibi kira ödüyoruz.”

Emekli konut sahibi yapılmalı

Emeklilere sosyal konut projesinde öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Göktaş, şu ifadeleri kullandı: “Depremzede emeklilere sosyal konut projesinde öncelik verilmesi gerekir. Kiraya dahi sokulmadan konut sahibi yapılmalıdır.  En düşük gelir olarak açlık sınırı baz alınmalıdır. Emekliden peşinat talep edilmemesi gerekir. Tasarruf yapamamış ki kredi çekmesi de ayrı bir yük getirecektir. Kiracı emeklilerin taksitleri aylık gelirine göre düzenlenmeli ve konut taksitleri konutların tesliminden sonra başlatılmalıdır. Maaşı kiraya yetmiyor konut taksitlerini nasıl ödesin. 60- 70 yaşından sonra ev sahibi olacak diye açlığa sefalete mahkûm edilmemesi gerekir. 

Deprem bölgesinde konut sayısı artırılmalı ve gerçek hak sahiplerine verilmelidir. 24 yıldır tercihlerini zenginden, yandaştan, mülteciden, yana kullananlar 17 milyon emekli ve ailesini görmek zorundadır. Biz emekliler yeter diyoruz. Bu ülkenin has evlatları olarak, sorumluluklarımızı yerine getirenler olarak insan onuruna yakışır bir yaşam talep ediyoruz. Bu ülkede üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz artık. 

Emeklinin hakkını veren, hakkını arayan emeklinin gönlünü alır. 17 milyon emeklinin bir o kadarda ailesinin gönlünü alan oyunu da alır iktidarı da alır. Saygılarımla”
 

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme