Emekliler müjde! Başvurular bugün başlıyor!

Kamu bankalarında 8 ila 12 bin liraya yükseltilen emekli promosyon tutarları için güncelleme başvuruları bugün başlayacak. Perşembe günü ödemelerin başlayacağı süreçte emekliler hangi işlemleri yapacak? Detaylar haberimizde.

Emekliler müjde! Başvurular bugün başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Promosyon ödeme tutarlarında 2 kat artış sağlandı. Başvurular bugün başladı. Emeklilerin banka tercihlerinde promosyonun miktarı önemli rol oynuyor. Yapılacak ödeme, maaşlara göre belirleniyor. Bankalar emekliye promosyon için 3 yıl taahhüt istiyor.  Ancak bu süre dolmadan da banka değiştirmek mümkün.

e-devlet üzerinden tercih yapılabilecek

Emekliler müjde! Başvurular bugün başlıyor!TRT Haber'de yer alan habere göre, başvuru için, promosyon tercihi yapılacak bankaya gitmek yeterli. Emekliler maaş tercihini e-devlet üzerinden de yapabiliyor. Özel bankalarla da promosyon tutarlarında güncelleme için çalışmalar sürüyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti;

Hesaplama nasıl yapılacak?

Emekliler müjde! Başvurular bugün başlıyor!Son güncelleme 2022 yılında yapılmıştı. 16 milyon emeklimizin tamamını kapsayan bir çalışma. Emeklilerimizin maaş promosyonlarında da ikramiyenin yanı sıra gelirlerinde artış olacak. 4 bin lira aldığını var sayalım bir emeklimizin diyelim ki, 1,5 yıldır alıyor ve 1,5 yılı var. Dolayısıyla 1,5 yıllık tutar yeni alacağı tutardan düşülecek.