Emanet Ehline Verildi..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, mazbatasını aldı ve görevine resmen başladı.

Emanet Ehline Verildi..

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, resmen göreve başladı. Er, Malatya Büyükşehir Belediye Binası’nda devir teslimin ardından makamına oturdu. Yerel seçimle ilgili açıklama yapan Er, Cumhur İttifakı adayı olarak seçimlere girdiğini ancak bundan sonraki süreçte tüm Malatya’nın belediye başkanı olacağını söyledi.

Er resmen göreve başladı!

Vatandaşların belediyeyi kendisine emanet ettiğini dile getiren Er, emanete ihanet etmeyeceklerini vurguladı. Er, “Ben AK Parti adaylığı ve cumhur ittifakı adayıyım ama şu anda bir belediye başkanı olarak tüm Malatya'nın belediye başkanıyım. Artık bize oy versin vermesin hiç önemli değil. Belediye başkanı olacağız. Şunu Malatya halkımız hiçbir zaman unutmasın. Oylarıyla emanet ettikleri bu şehre sahip çıkacağız. Malatya'ya şu sözü verdik. Çok çalışacağız dedik. İşimiz gücümüz Malatya dedik. Bana ve ekibime durmak, yorulmak yasak dedik. İnşallah buradan gerek ben, gerek burada ki mesai arkadaşlarımla verdiğimiz sözleri hakkıyla yerine getireceğiz. Onun için belediye çalışanlarından, çalışanlarından da yüksek bir beklentim var. Bir emanet bize teslim edildi ve bu emanete sahip çıkacağız. Malatya halkına şu sözü veriyorum. Emanette, ihanete asla müsaade etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle hepiniz göreceksiniz. Uygulamalarımızla emanetlerin nasıl sahip çıktığımızı hepiniz göreceksiniz. Ve nasıl bir performans sergilediğinizi hepiniz göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

"Kaybedecek vaktimiz yok"

Devir teslimle kaybedecek vakitlerinin olmadığını kaydeden Er, yapacak çok işlerinin olduğunu aktardı. Er, şunları söyledi: “Bizim seremoni ile, devir teslimle, kaybedecek vaktiniz yok. Yarın inşallah saat on beşte belediyemizle ilgili artık buradaki fuar ile tebrikleri kabul edeceğiz. Hemşerilerimi buraya bekliyoruz ve kutlamaları burada alacağız Şimdi yapacak çok işimiz var. Biz hoş geldin meclise, haftalarca, aylarca bunu sürdüremeyiz. Gerçekten yapacak çok işimiz var.”

Er resmen göreve başladı!

“Üç günlük dünya için fırıldak olmaya gerek yok”

Belediye başkanlığı sürecinde kimsenin hakkını yemeyeceklerini söyleyen Er, “Bütün samimiyetimle söylüyorum. Üç günlük dünya için fırıldak olmaya gerek yok. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu üç günlük dünya için kurmaya gerek yok. Hepimiz Allah'a hesap vereceğiz. Elbette ki devletimize de hesap vereceğiz ama günün sonunda faniyiz. Bizler de hepimiz Allah'a teslim olacağı onun için dünyaya dalıp da dünya nimeti için milletin hakkını hukukunu çiğnemeye gerek yok. Birbirimizin hakkını hukukunu çiğnemeye gerek yok. Haram yiğit haram yiyenlere seyirci kalıp da cehennem azabını Olmaya gerek yok. Bunu özellikle itiraf ediyorum. Yani bunun bilincindeyiz” şeklinde konuştu.