Elazığ'da iptal edildi, Malatyalılar sessizce kabul etti!

Elazığ'da 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı, ancak vatandaşların ve valiliğin itirazıyla zam geri çekildi. Malatya'da ise nisan ayında açık ekmek fiyatı 7,5 TL'den 10 TL'ye yükseltilirken bu zamma herhangi bir tepki gelmemesi dikkat çekti.

Elazığ'da iptal edildi, Malatyalılar sessizce kabul etti!

Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da 200 gram ekmek fiyatının 8 TL’den 10 TL’ye çıkarıldığı haberi sonrasında Elazığlıların ve Elazığ Valiliği'nin itirazı üzerine zam kararı fırıncılar odası tarafından iptal edildi. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya’da ise açık ekmek fiyatı 7,5 TL’den 10 TL’ye yükseltildiğinde bu artışa karşı herhangi bir tepki olmaması dikkat çekti.  

Malatya'da açık ekmek fiyatına yapılan zam, sessiz bir şekilde kabul edilirken, Elazığ'da benzer bir zam kararı büyük tartışmalara neden oldu. Elazığ Fırıncılar Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası,talep üzerine 200 gram somun ve açık ekmeğin fiyatını 8 TL’den 10 TL’ye çıkardıklarını duyurdu. Ancak Elazığ Valisi Ömer Toraman, bu zamma itiraz ederek 2 TL’lik artışı iptal etti. Vali Toraman’ın kararı, ilgili oda ve yetkililere tebliğ edilerek, ekmeği 8 TL’den satmayanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağı belirtilirken Malatyalılar ekmeği 10 TL'den yemeye devam edecek.